D. Grybauskaitė: kyla nuojauta, kad sunkmetis ateina, teks valdyti moterims | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: KYLA NUOJAUTA, KAD SUNKMETIS ATEINA, TEKS VALDYTI MOTERIMS

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuvos žmonės Seimo rinkimų pirmame ture balsavo už ateitį dėl to, nes pasirinko jaunus žmones, norinčius Lietuvą matyti veržlią, skaidrią, kuriančią, o ne draudžiančią. Buvusi šalies vadovė stebėjosi, kodėl dalis rinkėjų vis dar mano, kad jų interesams gali atstovauti oligarchinės partijos.

„Pirmiausiai tai matome, kad dvi partijos ne tik dėl savo ideologinio turinio, bet ir politinių kartų prasme nepateko į naująjį Seimą dėl to, kad balsavome už tuos jaunus žmones, kurie nori matyti Lietuvą kitokią, tai yra veržlią, skaidrią, kuriančią, o ne draudžiančią, neigiančią, kuriančią chaosą ir ieškančią priešų. Todėl ir įvardinau, kad už Lietuvos ateitį balsavo žmonės“, – Laisvės TV teigė D. Grybauskaitė.

Paklausta, kaip vertina Darbo partijos sėkmę šių metų Seimo rinkimuose, kadenciją baigusi šalies vadovė akcentavo nesuprantanti, kodėl žmonės mano, kad oligarchinės partijos gali atstovauti jų interesams.

Gali laukti sunkmetis, nes dažniausiai moterys išdrįsta prisiimti tokią atsakomybę tuomet, kai to labiausiai reikia, kai šalyje sunku, šeimoje sunku, įmonėje sunku...

„Turime tą precedentą, kuris jau vyksta kelerius metus ne tik su (Darbo – ELTA) partija, bet šiuo metu matome, kad kitoje pusėje dvi partijos, kurios yra vadovaujamos oligarchų, kurios save vadina neva centro kaire. Tai labai neįtikinama ir stebėtina, kai žmonės mano, kad oligarchinės partijos gali atstovauti jų interesams“ , – sakė ji.

D. Grybauskaitė akcentavo, kad ją džiugina po šių metų Seimo rinkimų išryškėjusi tendencija, kad moterys politikės ateina į valdžią. Visgi, atkreipia dėmesį kadenciją baigusi prezidentė, neretai moterys ateina į valdžią artėjant sunkmečiui.

„Nudžiugino, bet truputį ir kelia tokią nuojautą, kad sunkmetis ateina. Nes kai moterys ateina į valdžią ir jų daug, o dabar matome tris partijas centro dešinėje, kurių priekyje yra moterys, kad gali laukti sunkmetis, nes dažniausiai moterys išdrįsta prisiimti tokią atsakomybę tuomet, kai to labiausiai reikia, kai šalyje sunku, šeimoje sunku, įmonėje sunku...“, – teigė D. Grybauskaitė.

Prezidentės biuro nuotr.

„Tai popandeminis laikotarpis gali būtent tai ir reikšti, kad būtent moterims reikės pirmiausiai prisiimti atsakomybę už valstybę“, – pridūrė ji.

D. Grybauskaitė tvirtina, kad, kol nesibaigė Seimo rinkimai, politikų išsakomi pažadai dėl to, kaip galėtų atrodyti valdančioji koalicija, yra nieko verti.

„Dabartiniai pasisakymai, ypač kai kurių asmenų ir politikų, yra nulio verti, nes jie juos keičia kas valandą, kas dieną ir kas savaitę. Todėl neverta į juos kreipti dėmesio. Kaip ir visame pasaulyje, kol rinkimai vyksta, tol partijos kalba apie vertybes ir savo programas, o po rinkimų, be jokios abejonės, atsiranda pragmatizmo elementas ir atsiranda derybos, kiek galima eiti į kokius nors kompromisus“, – Laisvės TV sekmadienį įvykusius rinkimus komentuodama pabrėžė buvusi šalies vadovė.

„Dabartiniai pažadai ir priesaikos yra nulio vertos“, – akcentavo ji.

Vyriausybė turės atsakingai prisiimti atsakomybės naštą

D. Grybauskaitė sako, kad būsima Vyriausybė turės atsakingai prisiimti atsakomybės naštą spręsdama problemas dėl valstybės skolos, bankrotų ir panašių klausimų.

„Ekonominė situacija, skolos, bankrotai popandeminėje erdvėje, (kurių – ELTA) pas mus atsiras daugiau ir daugiau ir pliūptelės jau kitais metais, valstybės skola, kuri yra rekordiškai padidėjusi per 30 metų būtent šių valdančiųjų laikotarpyje, – visos problemos užgrius ateinančią Vyriausybę, ir ji turės labai atsakingai prisiimti atsakomybės naštą“, – Laisvės TV sakė D. Grybauskaitė.

Visos problemos užgrius ateinančią Vyriausybę, ir ji turės labai atsakingai prisiimti atsakomybės naštą.

Kadenciją baigusi prezidentė akcentavo kompetencijos ir skaidrumo būtinybę pasinaudojant iš Europos Sąjungos ateinančiais finansiniais srautais.  

„(...) Turime didžiulius finansinius srautus iš Europos Sąjungos, kurie gali mums padėti susitvarkyti su popandemine ekonomine situacija. Čia reikia kompetencijos ir skaidrumo, ko nebuvo iki šiol, – nei kompetencijos, jeigu prisimename pirkimus, gerokai brangesnius įvairių medicininių priemonių, nei skaidrumo. To būtinai reikia, kad valstybė viskuo, kas ateina, galėtų pasinaudoti mūsų valstybės labui, mūsų žmonių interesams“, – sakė D. Grybauskaitė.

Ji taip pat teigė, kad nereikėtų nuogąstauti, jog galima centro dešinės koalicija keltų mokesčius.

„Dėl centro dešinės turbūt reikėtų mažiausiai nuogąstauti dėl mokesčių kėlimo. Manau, kad mokesčių kėlimas dažniau yra mintyse centro kairės koalicijoje“, – sakė D. Grybauskaitė.

Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, geriausiai pirmajame ture pasirodė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – už juos balsavo 24,82 proc. rinkėjų. Antroje vietoje – LVŽS su 17,50 proc. balsų, trečia – Darbo partija, už kurią balsavo 9,46 proc. rinkėjų. Ketvirti – labai nedaug nuo „darbiečių“ atsilikę socialdemokratai su 9,26 proc. rinkėjų palaikymu.

5 proc. slenkstį peržengė ir į Seimą taip pat patenka Laisvės partija (9,02 proc.) ir Liberalų sąjūdis (6,79 proc.).

 

Rezultatų žemėlapis
Rašyti komentarą
Komentarai (112)

ŽMONĖS !-- eikime b a l s u o t i , tai labai s v a r b u

kad iš MŪSŲ negalėtų t y č i o t i s GRYBAUSKAITĖ, LANDSBERGIS ir kiti k g e b i s t ų KLIKOS atstovai , kurie p a s i s l ė p ę 75 metams ir būdami valdžioje 26 metus nuskurdino mūsų gyvenimą,--JIE ruošiasi s u g r į ž t i ir t o l i a u SKURDINTI mus.

tai u ž u o m i n a NAUSĖDAI,

kad privalo krautis ŠMUTKES ir nešdintis iš prezidentūros,-- taip duoda suprasti TSKP CK Leningrado ŽVALGYBOS AGENTŲ / č e k i s t ų /mokyklos auklėtinė GRYBAUSKAITĖ.-- Kagi, nieko naujo, juk bando sugrįžti į VALDŽIĄ landsbergizmo KLIKOS k g e b i s t a i ir tai LANDSBERGIS nesitveria iš j u o k o, jog pavyko APGAUTI rinkėjus pažadais.

Vištos walmora \\\\\.../////

Kas norėtumėt,kad gryblo grįžtų į valdžią,spaudžiam ŽALIĄ.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS