D. Grybauskaitė: partnerystė su Belgija intensyvėja | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: PARTNERYSTĖ SU BELGIJA INTENSYVĖJA

  • 0

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį Briuselyje vykusiame susitikime su Belgijos karaliumi Philippe (Filipu) aptarė valstybių dvišalius santykius, praneša Prezidentūra.

"Sėkminga Lietuvos ir Belgijos dvišalių santykių istorija prasidėjo dar tarpukariu. Šiandien mūsų partnerystė dar labiau intensyvėja: ekonominiai ryšiai nuosekliai stiprėja, glaudžiai bendradarbiaujame įvairiose tarptautinėse organizacijose, o šiuo metu būtent Belgijos naikintuvai saugo Baltijos šalių oro erdvę", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Šalių vadovai taip pat aptarė partnerystės tarptautinėse organizacijose svarbą ir Europos ekonominę situaciją.

Prezidentės teigimu, iki šiol vystomi sėkmingi dvišaliai santykiai su Belgija bus plėtojami ir toliau. Tarp Lietuvos ir Belgijos vyksta intensyvi prekyba, kurios apimtys nuosekliai auga - vien per šių metų pirmąjį pusmetį užfiksuotas 21 proc. augimas. Pernai prekybos apyvarta su Belgija siekė 3,3 mlrd. litų.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie jaunimo nedarbą ir tai, kaip Europos institucijos galėtų prisidėti prie didesnių galimybių jaunimui sukūrimo, geresnių sąlygų ieškotis darbo, o darbdaviams samdyti daugiau jaunų specialistų.

Su Belgijos karaliumi D.Grybauskaitė aptarė ir pirmuosius Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai rezultatus. Pasak prezidentės, nemažai darbų jau nuveikta - tai Tarybos susitarimas dėl 2014 metų ES biudžeto, pradėtos derybos dėl laisvosios prekybos su Jungtinėms Amerikos Valstijomis.

Lietuvos prezidentė buvo pirmoji užsienio valstybės vadovė, su kuria susitiko naujasis Belgijos karalius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS