D. Grybauskaitė su V. Dombrovskiu aptarė ES reformas | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ SU V. DOMBROVSKIU APTARĖ ES REFORMAS

  • 0

Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Europos Komisijos viceprezidentu Valdžiu Dombrovskiu, atsakingu už ekonominės ir pinigų sąjungos stiprinimą ir socialinio dialogo ES vystymą. Susitikime aptartas euro įvedimas Lietuvoje bei ES ekonominės ir biudžeto politikos prioritetai.

Prezidentės teigimu, Lietuva gerai pasirengė euro įvedimui, todėl valiutos pasikeitimas mūsų šalyje vyksta sklandžiai. Tapusi euro zonos nare, Lietuva žengė dar vieną žingsnį didesnės integracijos į ES link ir sustiprino tarptautinių rinkų pasitikėjimą mūsų šalimi, o tai prisidės prie stabilaus Lietuvos ekonomikos augimo.

Susitikime kaip vienas iš ES ekonominės politikos prioritetų aptartas investicijų į ES ekonomiką skatinimas ir gruodžio mėnesį EVT patvirtinto Investicijų plano Europai įgyvendinimas. Šis planas padės pritraukti 315 mlrd. eurų privačių investicijų į ES ekonomiką ir sukurti per 1,3 mln. naujų darbo vietų. Lietuvai tai papildoma galimybė užsitikrinti finansavimą įgyvendinant svarbius projektus energetikos, IT, transporto, mokslinių tyrimų srityse.

Šalies vadovė su Europos Komisijos viceprezidentu taip pat aptarė reformų, skirtų ES ekonomikos atsigavimui ir konkurencingumui paskatinti, įgyvendinimą. Tam būtina spartinti bendros ES rinkos integraciją ir mažinti apribojimus bei biurokratinius suvaržymus verslui visoje ES.

Susitikime taip pat kalbėta apie būtinybę visoms ES narėms tęsti atsakingą finansų politiką, mažinti biudžeto deficitą ir nukreipti valstybės lėšas ekonomikai skatinti ir naujoms darbo vietoms kurti.

GALERIJA

  • D. Grybauskaitė su V. Dombrovskiu aptarė ES reformas
  • D. Grybauskaitė su V. Dombrovskiu aptarė ES reformas
R. Dačkaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS