D. Grybauskaitė teigia su premjeru aptarusi kelias kandidatūras į eurokomisarus | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ TEIGIA SU PREMJERU APTARUSI KELIAS KANDIDATŪRAS Į EUROKOMISARUS

  • 4

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia su premjeru Algirdu Butkevičiumi aptarusi kelias galimas kandidatūras į Europos Komisijos (EK) narius.

„Tik noriu pasakyti, kad mes kalbėjome su premjeru apie kelias pavardes ir kelias kandidatūras“, - trečiadienį LNK laidoje „Diagnozė: valdžia“ sakė D.Grybauskaitė.

Paklausta, ar jos pagrindinio varžovo prezidento rinkimuose socialdemokrato Zigmanto Balčyčio kandidatūra būtų tinkama į eurokomisaro postą, D.Grybauskaitė siūlė nespėlioti.

„Aš manau, kad nespėliokime taip pat. Be jokios abejonės, kad valdančioji dauguma turės galimybę siūlyti, ir mes kartu - tiek valdančioji dauguma, tiek premjeras, tiek aš, tiek pasitardami su Seimu tą sprendimą padarysime. Tikrai nepasakysiu dabar“, - sakė ji.

Balandžio viduryje valdantieji socialdemokratai tvirtino kandidatūrų į eurokomisaro postą oficialiai nesvarstantys.

Tuo metu Darbo partijos prezidiumas priėmė sprendimą, kad siūlys savo kandidatą į Lietuvai priklausantį eurokomisaro postą.

Spaudoje Z.Balčyčio kandidatūra minėta kaip realiausia.

Dabartinio Lietuvos deleguoto už mokesčius ir kovą su sukčiavimu atsakingo komisaro Algirdo Šemetos kadencija baigiasi rudenį.

Pagal Vyriausybės įstatymą, kandidatą į Europos Komisijos narius oficialiai siūlo Vyriausybė, gavusi prezidento pritarimą ir pasikonsultavusi su Seimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Keisti komentarai

Keisti tie, kurie komentuoja, kad reikia balsuoti už Grybauskaitę. Negi dar neatsibodo šios ponios melas, arogancija, Tautos skaldymas. Tiesiog visiškas nesiskaitymas su visuomenės nuomone. Ką gero ji padarė Lietuvai, jos žmonėms per penkis valdymo metus? Negi Lietuvai nereikia bent minimalių permainų, kurių nei konservatoriai, nei Grybauskaitė tikrai nedarys. Grybauskaitei, tapus Prezidente antrai kadencijai galiu prognozuoti tik tolimesnį chaosą ir "raganų medžioklę" savo oponentams. Bus dar blogiau negu buvo.

reikia

pasistengti, kad laimėtų D.Grybauskaitė, nes kitu atveju - Lietuvą visuose postuose atstovaus arba socdemai, arba vagiliautojų partija darbiečiai, kurie seimo pirmininko poste turi pastatę savo žmogų. Todėl visos darbiečių bylos stringa, o vonžutaitė suserga nei per anksti, nei per vėlai. Todėl susitelkime ir būkime vieningi. Juk visi pralaimėję palaikys Balčytį, vien iš pykčio, kad pralaimėjo, o taip stengėsi, o taip ant prezidentės pylė, kad net patys patikėjo, kad tik jie vienintėliai yra tautos vedliai. Su paplavų pylimu toli nenueisi, nes savo bjaurių darbų jie net nepaminėjo, o prisidirbę yra iki ausų. Todėl tik tikras susitelkimas padės apsiginti nuo valdančiųjų kandidato.

ei

O kur jos barzda?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS