D. Grybauskaitė: valdantiesiems reiktų elgtis diplomatiškiau | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ: VALDANTIESIEMS REIKTŲ ELGTIS DIPLOMATIŠKIAU

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Lietuvai reikia elgtis korektiškiau diskusijose su Vokietija dėl šios šalies brigados dislokavimo.

„Aš pasitikiu savo partneriais, pasitikiu visais Lietuvos NATO partneriais ir Lietuvai tiesiog reikia diplomatiškai korektiškiau elgtis“, – žurnalistams Vilniaus rajone sekmadienį sakė D. Grybauskaitė.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) pernai sutarė dėl komunikato, kad „Vokietija yra pasirengusi vadovauti tvirtai ir kovai paruoštai brigadai Lietuvoje, skirtai atgrasyti ir ginti nuo Rusijos agresijos“.

D. Grybauskaitė balsavo antrajame savivaldos rinkimų ture

P. Paleckio/BNS nuotr.

Vilnius siekia, kad pilnos sudėties Vokietijos brigada Lietuvoje būtų dislokuojama nuolat. Vokietijos pareigūnai viešai kartoja, kad dalis brigados karių bus Lietuvoje, o dalis – gimtinėje, tačiau jie bus pasirengę per dešimt dienų atvykti į Lietuvą esant reikalui. Anot jų, sprendimas dėl nuolatinio dislokavimo turėtų būti priimtas NATO lygiu.

Vadinasi, Lietuvai reikia tiesiog atlikti savo namų darbus ir viskas bus laiku, Lietuvoje, taip, kaip ir buvo sutarta.

D. Grybauskaitė sakė, kad jai neatrodo, jog vokiečiai atsitraukia nuo savo įsipareigojimų.

„Žinau, kad tai, ką pažada Vokietijos vyriausybė, nesvarbu, kuri, bus įvykdyta. Vadinasi, Lietuvai reikia tiesiog atlikti savo namų darbus ir viskas bus laiku, Lietuvoje, taip, kaip ir buvo sutarta“, – kalbėjo buvusi prezidentė.

Berlynas taip pat vadovauja 2017 metais Lietuvoje dislokuotam tarptautiniam sąjungininkų batalionui.

Rašyti komentarą
Komentarai (88)

Kaip baisiai

atrodo tie nupiešti antakiai :(

Sugebėjo susimauti per du metus

Akivaizdžiai libervatoriams einant į "dugną" griebiamasi "šiaudo" t.y. Grybauskaitės. O tai kas belieka daryti jei per rinkimus libervatorių la familijos (vienintelės Tėvynės) partijos brangiausias anūkas net nepasirodė, kita vertus jei ir būtų pasirodęs būtų buvę dar blogiau...

Grybauskaite, juk ŠIMONYTĖ viešoje erdvėje e l g i a s i ,

kaip KIAULA, negi jos laikysena nekelia pasipiktinimą ir GĖDĄ , jog Lietuvos premjerė ir jos a p l i k a -- dvokia tvarto " vertybėmis"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS