D. Leinartė trečią kartą išrinkta į JT Moterų diskriminacijos panaikinimo komitetą | Diena.lt

D. LEINARTĖ TREČIĄ KARTĄ IŠRINKTA Į JT MOTERŲ DISKRIMINACIJOS PANAIKINIMO KOMITETĄ

Jungtinių Tautų (JT) būstinėje Niujorke vykusiuose rinkimuose į JT Moterų diskriminacijos panaikinimo komitetą 2021-2024 metų kadencijai išrinkta Lietuvos kandidatė prof. Dalia Leinartė.

Į 11 laisvų vietų kandidatavo 19 valstybių ekspertai. Kartu su Lietuvos eksperte į komitetą išrinktos Nyderlandų, Bahamų, Nepalo, Ganos, Australijos, Meksikos, Libano, Prancūzijos, Filipinų ir Kinijos valstybių atstovės, praneša Užsienio reikalų ministerija.

Prof. D. Leinartė komiteto nare išrinkta trečiajai kadencijai. 2015-2016 metais prof. D. Leinartė buvo Komiteto pirmininko pavaduotoja, 2017-2018 metais pirmininkavo komitetui.

Prof. D. Leinartė ženkliai prisidėjo prie Komiteto išvadų dėl kovos su prekyba moterimis ir mergaitėmis migracijos kontekste parengimo. Ji vadovavo darbo grupei, rengusiai antrąjį Lietuvos veiksmų planą dėl moterų, taikos ir saugumo. 2019 metais prof. D. Leinartė apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai" Karininko kryžiumi.

JT Moterų diskriminacijos panaikinimo komitetą sudaro 23 moterų teisių ekspertai, renkami ketverių metų kadencijai. Ekspertus renka 189 valstybės, ratifikavusios JT konvenciją dėl visų formų diskriminacijos panaikinimo moterims. Komiteto ekspertai prižiūri šios konvencijos įgyvendinimą bei teikia atitinkamas rekomendacijas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

O ko ji tokia paklaikus?

Čia jos normali būsena? Žiauru, jei ir vidus šio žmogaus toks pats.

Anonimui Pydarui

Būtų neišrinkta, akis išdraskytu

Štai kur auksinė vieta

Kaip ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba ar vyriausybės atstovai.Imituoji darbą, mali suda ir imi algą.:D) Ar gal būt geriau?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS