Apie Rusijos akibrokštą prieš Lietuvą: kai kurių politikų vieta – zoologijos sode | Diena.lt

APIE RUSIJOS AKIBROKŠTĄ PRIEŠ LIETUVĄ: KAI KURIŲ POLITIKŲ VIETA – ZOOLOGIJOS SODE

  • 28

Rusijos psichozė tęsiasi ir šįkart pyktis nukreiptas į Lietuvą. Vladimiro Putino partijos „Vieningoji Rusija“ deputatas Jevgenijus Fiodorovas siūlo įstatymo projektą, kuriuo norima panaikinti Sovietų Sąjungos valstybės tarybos nutarimą dėl Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės pripažinimo, praneša LNK.

Teigiama, kad šis dokumentas neteisėtas, nes jį priėmė ne konstitucinis organas ir juo buvo pažeisti kai kurių SSRS konstitucijos straipsnių reikalavimai. Esą, buvo pažeistas SSRS įstatymas dėl sąjunginės respublikos išstojimo iš SSRS klausimų sprendimo tvarkos, nes Lietuvos Respublika nesurengė referendumo dėl išstojimo iš SSRS ir nenustatė pereinamojo laikotarpio visiems ginčytiniems klausimams apsvarstyti. 

Lietuvos ekspertai sako, kad tai rodo Rusijos politikų impotenciją, bet profesorius Vytautas Landsbergis portalui 15min teigė, kad tai gali būti signalas, jog Rusija planuoja Lietuvos užpuolimą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Net jei jis ir būtų priimtas, neturėtų jokios galios tarptautinės teisės požiūriu, kadangi valstybės pripažinimas yra neatšaukiamas.

„Matot, net jei jis ir būtų priimtas, neturėtų jokios galios tarptautinės teisės požiūriu, kadangi valstybės pripažinimas kaip toks yra neatšaukiamas. Kalbant apie motyvus, kuriuos jis nurodo, tai vėlgi, tarptautiniam teisės aktui tai yra nesvarbu, ką apie tai sako nebegaliojanti Sovietų Sąjungos konstitucija. Pabrėžčiau dar tokį vieną dalyką – Rusija yra Lietuvą pripažinusi netgi ne šito Sovietų Sąjungos valstybės tarybos nutarimo pagrindu, bet 1991-ųjų liepos 29-os dienos sutarties dėl tarpvalstybinių santykių pagrindu. Pirmasis straipsnis yra neriboto galiojimo, neatšaukiamas. Net jeigu sutartis būtų nutraukta Rusijos iniciatyva, kas techniškai įmanoma, tai tas pirmasis straipsnis liktų galioti“, – tvirtino buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas.

Ramina ir buvusio užsienio reikalų ministro pozicija.

„Čia yra visiška depresija politiniam elitui, kuris dar įsivaizduoja, kad diktuoja kažkokias sąlygas. Komentuoti tokių išpuolių nėra prasmės. Yra politikų, kurių vieta – zoologijos sode, o ne rimtoje politinėje scenoje, todėl apie juos kalbėti rimtai nematau prasmės“, – teigė buvęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

GALERIJA

  • D. Žalimas
P. Peleckio / BNS nuotr.
Gairės: Dainius Žalimas, SSRS, Rusijos agresija, Lietuvos nepriklausomybė, Sovietų sąjunga, SSRS konstitucija, LNK turinys, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

pensininkė

net ir zoologijos sode sako neerzinti gyvūnų aptvaruose, o mūsų valdžia erzina liūtą laisvėje, pasekmės aiškios

Tam >motinų

Meluoji, šūde. Ruskiai nuo pat devyniasdešimtųjų troško atsiimti prarastas imperijos teritorijas. Būtent tas troškimas putiną atvedė į valdžią, ir leido išsilaikyti joje tiek metų. Ruskyne apie cccp-2 svajoja net tie, kurie prie bolševikų nebuvo net gimę. Didžiausia kiekvieno ruskio svajonė - kad visi jo bijotų. Sveiką protą išlaikė mažoji rusijos gyventojų dalis, ir dažniausiai tai nėra rusai pagal tautybę...

Anonimas

Nieko kai tavo vaikus palies karas,tada tu ciulbesi kitaip,matosi kokie cia ciulbineliai ciulba,genai savo daro,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS