D. Žalimas Laisvės partiją ves ir į prezidento, ir į Europos Parlamento rinkimus | Diena.lt

D. ŽALIMAS LAISVĖS PARTIJĄ VES IR Į PREZIDENTO, IR Į EUROPOS PARLAMENTO RINKIMUS

  • 23

Buvęs Konstitucinio Teismo (KT) pirmininkas Dainius Žalimas ne tik paskelbtas valdančiajai koalicijai priklausančios Laisvės partijos kandidatu į prezidentus, bet ir išrinktas jos lyderiu į Europos Parlamentą (EP).

Tai paaiškėjo reitingavus partijos kandidatų į EP sąrašą.

Antru numeriu į EP įrašytas buvęs Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Į rinkimus partijos sąrašą ves dviejų patyrusių teisininkų tandemas“, – ketvirtadienį pranešė partija.

Toliau „laisviečių“ EP kandidatų sąraše reitinguoti Seimo vicepirmininkas Vytautas Mitalas, parlamentarė Monika Ošmianskienė, susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė bei ministras Marius Skuodis, Seimo nariai Artūras Žukauskas, Marius Matijošaitis, Kasparas Adomaitis bei Vilniaus rajono savivaldybės tarybos narys Danielius Ilkevičius.

„Sąrašas yra pilnas kompetentingų, darbščių, savo srityse nuosekliai ir nuoširdžiai dirbančių žmonių. Tai tikrai stiprus pasirinkimas Europos Parlamento rinkimams Lietuvoje. Pirmiausiai tiems, kas nori ne tik proeuropietiškos, bet ir proaktyvios, liberalios, drąsios politikos“, – sakė Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Ji pati į Europos Parlamentą nekandidatuos.

Laisvės partija teigia siekianti Europai pasiūlyti „drąsią politinę darbotvarkę, pasisakydama prieš orbanizaciją, politinį populizmą ir neapykantos kultūrą, palaikydama iniciatyvą nubausti Putiną ir Lukašenką Tarptautiniame tribunole bei skatindama Ukrainos ir Moldovos narystę ES“.

Rinkimų programoje taip pat nurodytas siekis stabdyti laiko sukiojimą, atsisakyti fejerverkų kaip pavojingų ir didelę žalą darančių priemonių bei uždrausti auginti ir žudyti gyvūnus dėl jų kailio visoje ES.

Galutinis partijos kandidatų į EP sąrašas bus tvirtinamas šeštadienį per suvažiavimą Vilniuje.

Anksčiau Laisvės partija paskelbė D. Žalimo kandidatūrą kelianti į prezidentus.

Kaip BNS informavo partijos atstovai, „laisviečių“ kandidatų sąrašą iš viso reitingavo 1089 asmenys.

Dalyvauti šiame procese buvo sudaryta galimybė ne tik Laisvės partijos nariams, bet ir rėmėjams. Iš viso sulaukta 950 partijai nepriklausančių užsiregistravusiųjų reitinguoti kandidatus į EP, balsavo 593 asmenys. Pačių „laisviečių“ dalyvavo mažiau – 496.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną, Europos Parlamento – birželio 9 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

...../

IŠSIAIŠKINKIM :,, Laisvės,, partija ves į rinkimus Žalimą ar Žalimas partiją ves į rinkimus ? Briuseliui tikrai tinkamas , tik ko greičiau iš LIETUVOS ... Būtų visai nieko ,jei tą LAISVĘ visą ten priimtų...

Matai

atsirado vedlys armonikaitės šutvės padugnių į istorijos šiukšlyną, ten ir vieta visiems p e d i k a m s !!!!

Vamzdiec,

tai matot kas konstitucines dvasias mums stumdė ir aiškino pagal peredastų šiknaskylės parametrusNa kuo gi mūs valstybė tapo per tokius peredastinius tribūnus?Svetima gėda dabar lydės mus ,o ne tiesa su drg landsbergio šviesa...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS