Dalis Seimo narių deklaravo ne visus interesus arba deklaracijų iš viso nepateikė | Diena.lt

DALIS SEIMO NARIŲ DEKLARAVO NE VISUS INTERESUS ARBA DEKLARACIJŲ IŠ VISO NEPATEIKĖ

  • 4

Apie penktadalis Seimo narių deklaravo ne visus privačius interesus arba apskritai nepateikė deklaracijų, antradienį praneša LRT.

Politikų privačių interesų deklaracijų turinys rodo, kad keturi ministrai nenurodė kai kurių interesų.

Iš viso daugiau kaip 30 Seimo narių nusprendė dalį informacijos apie save arba artimuosius palikti nedeklaruota, dešimt parlamentarų deklaracijų nepateikė.

Valdančiųjų gretose – 12 politikų, kurių privatūs interesai kėlė klausimų. Opozicijoje tokių – 20, pranešė LRT.

10 parlamentarų pagal įstatymą nenurodė bendrovių, kurias valdo jų sutuoktiniai, arba nedeklaravo kitų artimųjų, dėl kurių einamų pareigų gali kilti interesų konfliktas, kokios galimos rizikos.

Nuo 2020 metų galioja nauja privačių interesų deklaravimo tvarka, pagal kurią nebeprivaloma nurodyti einamų pareigų ar narystės asociacijose, o sąsajas su įmonėmis privalu viešinti tik tuo atveju, jeigu politikas arba jo sutuoktinis įmonėje turi lemiamą įtaką. Kitais atvejais Seimo narys pats sprendžia, ar su visuomene pasidalyti šia informacija.

Tokia pati išlyga galioja ir sandoriams.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kvaiša !!!

Be tavo reklamuojamos knygos yra ir kitos pvz. " Raudonoji Dalia " , " Landsbergizmas ...." . Neskaitei ? :) Skvernelio kaip politiko jau negerbiu , bet kvailių patryjotų iš vis nebegaliu klausytis .

Netikėkite jo pažadais.

Todėl Skvernelis ir surinko į šutvę visus senus žinančius kaip gyventi iš visų pakampių. Jie tik dėl savo gerovės, o ne kitu. Juk Skvernelis turėjo visas galimybes parodyti kaip gera žmonėms Lietuvoje. Bet apsirūpino tik save ir savo šutvę.Kas neskaitėte perskaitykite knyga ,,Kabinetas 339 ,, Ir dar kaip skaičiau ne viskas ten surašyta.

seim narys:

ko jūs no manis norit? Juk aš čia nedirbu. Taip užėjau, draugo aplankyti, į kumštį sumesti. Nieko neturiu. Nei turto, nei gėdos. Nedirbu čia. Tai jie, kiti čia dirba. Dulkys pavyzdžiui. Kiti, daugiau ar mažiau žinomi, keikiami. Bet jie taip pat neilgam čia. Ko gi jūs norit iš mūsų. Mes tik laikinai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS