Dalyvauti Europarlamento rinkimuose planuoja 11 partijų, 4 komitetai | Diena.lt

DALYVAUTI EUROPARLAMENTO RINKIMUOSE PLANUOJA 11 PARTIJŲ, 4 KOMITETAI

  • 17

Likus savaitei iki registracijos pabaigos, siekį dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose deklaravo 11 partijų ir keturi visuomeniniai rinkimų komitetai.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) politinės kampanijos dalyviais registravo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, partiją „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos socialdemokratų partiją, Lietuvos socialdemokratų darbo partiją, Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus, Lietuvos lenkų rinkimų akciją-Krikščioniškų šeimų sąjungą, Liberalų sąjūdį, Darbo partijos, Lietuvos centro partiją, Lietuvos žaliųjų partiją, Lietuvos laisvės sąjungą (liberalus).

Gegužę vyksiančiuose rinkimuose savo kandidatų sąrašus taip pat planuoja kelti visuomeninis komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“, europarlamentaro Rolando Pakso judėjimas, teisininku save vadinančio Stanislovo Tomo sąrašas, taip pat filosofo Vytauto Radžvilo komitetas „Susigrąžinkime valstybę“.

Tarp A. Maldeikienės komiteto steigėjų – Vilniaus savivaldybės tarybos narys Markas Adamas Haroldas, administracijos direktorius Povilas Poderskis.

R. Pakso komitete – jo dukra Inga Stumbrienė, televizijos laidų vedėjas Arnoldas Klivečka, tarp S. Tomo komiteto steigėjų – buvęs politikas Vytautas Šustauskas, V. Radžvilo sąrašo gretose – istorikas Arūnas Bubnys, kompozitorius Faustas Latėnas, Lietuvos nacionalinio muziejaus direktorė Birutė Kulnytė, kalbininkas Aldonas Pupkis, parlamentaro „valstiečio“ Eugenijaus Jovaišos padėjėjai Seime Nijolė Balčiūnienė, Vytautas Sinica ir kiti.

Užsiregistruoti politinės kampanijos dalyviu dar galima iki kovo 4 dienos. Neužsiregistravusieji negalės dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose.

Užsiregistravusieji turės VRK pateikti pareiškinius dokumentus, iškelti savo kandidatų sąrašus.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Jei rimtai,

tai kol kas žinau tik vieną kas tiktų į tą ES parlamentą.Tai profesorius Radžvilas. Na gal dar Ropė..Jei jau esame tose vežėčiose, kurios mus veža ir kelią diktuoja, tai gal deleguokime ten ne visiškus kaušus?Kurie veiktų prieš savo šalį.Nelabai seniai dalis Lietuvos parlamentarų balsavo už sankcijas Lietuvai (jeigu ji nepriims Afrikos pabėgėlių..)Apsurdas..

TRADAS

VARKSAMS NUSLUOSTIKEM NOSI LASSBERGERIAMS BALSUOKIM UZ SUSTAUSKA NOS ZMOGUS PENCIJOJ PGYVENS UZ DYKAA)))))))

...

JOKIO palaikymo JOKIOMS 'partijoms', JOKIO palaikymo tapšnotojams ir alkoholikams... o kas lieka, traukinys į komunizmą?.. - už Aušrelę, kad Briusely liūdna nebūtų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS