Darbą pradėjo naujasis krašto apsaugos viceministras | Diena.lt

DARBĄ PRADĖJO NAUJASIS KRAŠTO APSAUGOS VICEMINISTRAS

  • 1

Krašto apsaugos viceministro pareigas trečiadienį praėjo eiti iki šiol ministerijoje dirbęs Margiris Abukevičius.

Jis kuruos tarptautinio bendradarbiavimo ir kibernetinio saugumo klausimus, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Tarptautinio gynybos bendradarbiavimo ir  kibernetinio saugumo srityse naujoji Vyriausybė turi labai ambicingą veiklos programą, todėl įvertinęs M. Abukevičiaus sukauptą darbo patirtį Krašto apsaugos ministerijoje pakviečiau jį prisijungti prie politinės komandos“, – pranešime teigė ministras Arvydas Anušauskas.

Anot ministerijos, M. Abukevičius yra sukaupęs 17 metų darbo patirties saugumo ir gynybos, kibernetinio saugumo bei Europos Sąjungos politikos klausimais.

M. Abukevičius iki šiol ėjo KAM Kibernetinio saugumo ir informacinių technologijų politikos grupės vyresniojo patarėjo pareigas, kuravo tarptautinio bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje projektus, dvišalio bendradarbiavimo su JAV iniciatyvas.

M. Abukevičius anksčiau dirbo gynybos patarėju ir kibernetikos atašė Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES, kur, anot ministerijos, aktyviai prisidėjo formuojant Lietuvos poziciją ES saugumo ir gynybos bei kibernetinio saugumo klausimais.

KAM teigimu, jis taip pat dalyvavo derybose dėl Nuolatinio struktūrizuoto bendradarbiavimo (PESCO) ir Europos gynybos fondo steigimo bei ES teisėkūros kibernetinio saugumo srityje vystymo. Jis buvo ir vienas Lietuvos vadovaujamo PESCO projekto „Kibernetinės greitojo reagavimo pajėgos“ iniciatorių ir kūrėjų.

M. Abukevičius ministerijoje dirba nuo 2004 metų.

2004-2014 metais jis ėjo pareigas, susijusias su ES saugumo ir gynybos politikos bei ES reikalų koordinavimo klausimais, dirbo pirmininkavimo ES Tarybai komandoje.

M. Abukevičius yra baigęs magistro bei bakalauro studijas Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute, studijavo Berlyne ir Ženevoje.

Planuojama, kad krašto apsaugos ministro A. Anušausko komandoje dirbs trys viceministrai. Likusi ministro komanda darbą pradės po to, kai bus užbaigtos patikrinimo procedūros.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimui Pydarui

Idiotai miegos neramiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS