„Darbiečiai“ apsispręs, ar nori jungtis su Regionų partija | Diena.lt

„DARBIEČIAI“ APSISPRĘS, AR NORI JUNGTIS SU REGIONŲ PARTIJA

  • 2

Opozicinės Darbo partijos taryba pirmadienį svarstys, ar nori jungtis su Lietuvos regionų partija.

Kaip BNS sakė laikinai partijai vadovaujantis Valentinas Bukauskas, „darbiečiai“ apsvarstys ir kitas partijos ateities alternatyvas.

Pasak pirmininko pavaduotojo Rolando Janicko, jas apsvarstyti partijos skyriai turėjo laiko per savaitgalį.

„Arba mes einame, bandome jungtis, konsoliduojame centro kairės jėgas, arba mes pasiliekame kaip partija ir dėliojamės strategiją atskirai“, – BNS sakė jis. – Visos idėjos yra priimtinos.“

Pokyčių „darbiečiai“ siekia po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų. Iš partijos pirmininko posto praėjusią savaitę dėl to pasitraukė Seimo narys Andrius Mazuronis.

Be to, partiją neseniai paliko ilgametis jos narys, parlamentaras Viktoras Fiodorovas. Tokį sprendimą kiek anksčiau priėmė ir Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Tuomet ji teigė, kad sprendimui įtakos turėjo teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant EP narių padėjėjų darbo funkcijų. Dėl to buvo atliktos kratos „darbiečių“ būstinėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Inter

tik nesugadinkit kitos partijos, prie kurios norite jungtis. Pirmiau paklauskit, ar regionai nori, kad jūs prisijungtumėt. čia kaip su prezidento rinkimais, nei klausia, ar nori, ar reikia - aš remiu tą ir tą (lyg kas prašo). Taip ir sugadina viską su savo pareiškimais.

pensininkė

norint gauti daugiau mandatų seime reikia didesnių partijų, visada didžiosios partijos turi galimybę laimėti rinkimus ir formuoti vyriausybę, stambinkitės junkitės ir rinkėjams bus lengviau apsispręsti už ką balsuoti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS