„Darbiečius“ papiktino švietimo komiteto pirmininko elgesys ir komentarai | Diena.lt

„DARBIEČIUS“ PAPIKTINO ŠVIETIMO KOMITETO PIRMININKO ELGESYS IR KOMENTARAI

Opozicinė Seimo Darbo partijos frakcija kreipiasi į Etikos ir procedūrų komisiją dėl Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko Artūro Žukausko įžeidžiančių bei diskriminuojančių frazių.

Pasak „darbiečių“, Lietuvos tėvus ir šeimas atstovaujančias organizacijas papiktino Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininko A. Žukausko elgesys ir jo komentarai apie Lietuvos tėvus ir šeimas atstovaujančias organizacijas, kurie buvo pasakyti šių metų vasario 17 d. nuotolinio Švietimo ir mokslo komiteto posėdžio metu svarstant kitos savaitės posėdžio darbotvarkę.

Posėdžio metu komiteto narė  Asta Kubilienė paprašė, kad į vasario 24 d. Švietimo ir mokslo komiteto posėdį, kai bus nagrinėjamas klausimas dėl Sveikatos, lytiškumo ugdymo ir rengimo šeimai programos, būtų pakviestos organizacijos, kurios dėl to komitetui rašė raštus, tam kad „būtų vertybinė diskusija, kad šis klausimas būtų tikrai išnagrinėtas ir kad būtų kuo daugiau nuomonių“.

Anot „darbiečių“, komiteto pirmininkas atsakė, kad kvies ne visas suinteresuotas organizacijas, bet tik kai kurias. Į Seimo narės A. Kubilienės klausimą, kodėl bus kviečiamos ne visos suinteresuotos organizacijos, komiteto pirmininkas, kaip cituoja Darbo partijos frakcijos atstovai, atsakė taip: „Aš nežadu kviesti žmonių, kurie žviegia, kad negalima tvirtinti Stambulo konvencijos, kuriems nepatinka, kad ten kažkurioj vietoj pasakyta apie socialinę lytį. Su tokiais žmonėmis šnekėti tas pats kaip su plokščios žemės šalininkais.“

Aš nežadu kviesti žmonių, kurie žviegia, kad negalima tvirtinti Stambulo konvencijos, kuriems nepatinka, kad ten kažkurioj vietoj pasakyta apie socialinę lytį. Su tokiais žmonėmis šnekėti tas pats kaip su plokščios žemės šalininkais.

„Mes manome, kad toks Seimo nario elgesys nėra etiškas ir nėra suderinamas su Seimo nario, o juo labiau su Seimo komiteto pirmininko, statusu. Tokiais savo veiksmais jis žemina Seimo nario vardą ir diskredituoja Seimo reputaciją visuomenės akyse“, – pastebi Darbo partijos frakcijos seniūnas Vigilijus Jukna.

„Tai yra nuolatinis A. Žukausko elgesys, pasikartojantis jau ne pirmą kartą. Komiteto pirmininkas yra tik susitikimus moderuojantis asmuo ir negali atsiliepti apie kitaip manančius asmenis ir reikšti savo asmeninės nuomonės apie jų pasisakymus. Kadangi komiteto pirmininkas neatsižvelgė į komiteto narių pastabas ir toks elgesys ir toliau kartojasi, nusprendėme kreiptis į Etikos ir procedūrų komisiją“, – sakė komiteto narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Seimo Darbo partijos frakcijos nariai pastebi, kad duodamas Seimo nario priesaiką, A. Žukauskas prisiekė gerbti ir vykdyti Lietuvos Konstituciją ir įstatymus, o taip pat tarnauti demokratijai. „Su Lietuvos Konstitucijos gerbimu ir tarnavimu demokratijai nėra suderinamas toks Seimo nario elgesys, kai jis, remdamasis išankstinėmis nuostatomis, subjektyviai ir selektyviai sprendžia, kas iš suinteresuotų asmenų gali ir kas negali dalyvauti nagrinėjant klausimą komitete, taip pat juos viešai įžeidinėja dėl jų turimų įsitikinimų“, – sako Seimo „darbiečiai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Čia tik gėlytės

Jūsų pačių "išrinktoji" valdžia jus pačius dar ne kartą pratrauks per atbulinę pavarą ;))

:)))))

Košmaras tie iš laisvės partijėlės :))) Ar dar reikia stebėtis dėl " mokslų " , jei VU turėjo tokį rektorių ? Ši seimo valdanti dauguma blogiausia per 30 metų . Balsavę už juos eikite atgailauti .

WAU

IR taip kalba ir elgiasi buves seniausio Lietuvos universiteto rektorius?Kaip jam ne geda ?Ir toks tipas vadovauja Svietimo komisijai,matosi kokias antivertybes propoguoja.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS