Darbo partija nesijungs su jokiomis politinėmis jėgomis: Seimo rinkimuose dalyvaus savarankiškai | Diena.lt

DARBO PARTIJA NESIJUNGS SU JOKIOMIS POLITINĖMIS JĖGOMIS: SEIMO RINKIMUOSE DALYVAUS SAVARANKIŠKAI

Darbo partijos taryba nutarė nesijungti su jokiomis politinėmis jėgomis ir dalyvauti artėjančiuose Seimo rinkimuose savarankiškai.

Apie tai pirmadienio vakarą Eltai patvirtino laikinasis partijos pirmininkas, Seimo narys Valentinas Bukauskas.

„Taryba po ilgų diskusijų nutarė, kad geriausia nedaryti jokių susijungimų, susiėjimų ar kitokių veiksmų“, – Eltai sakė V. Bukauskas, pažymėdamas, jog tokį sprendimą palaikė 65 tarybos nariai, o 35 pasisakė priešingai.

„Nutarta Darbo partijai savarankiškai dalyvauti rinkimuose – tiek daugiamandatėje, tiek vienamandatėje apygardoje“, – patvirtino jis.

Klausiamas, kokie buvo pagrindiniai tokio sprendimo argumentai, V. Bukauskas pažymėjo, jog tarybos posėdyje buvo išgirsta įvairių nuomonių. Tačiau, anot jo, nuspręsta, kad Darbo partija yra ilgaamžė, todėl turi ir toliau tęsti veiklą.

„Buvo skirtingų nuomonių. Tai rodo ir balsavimo rezultatas, bet yra toks rezultatas, koks yra. Vis dėlto, Darbo partija, buvusi ir ėjusi 20 metų, turi toliau eiti – nežiūrint tų dviejų rinkimų rezultatų“, – į prastus rezultatus prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose referavo jis.

„Kelsime savo kandidatus, kurie nori būti politikoje, kurie nori dalyvauti, nešti atstovavimo žinią“, – būsimus partijos darbus vardijo Seimo narys.

V. Bukausko teigimu, taryba liepos 20 d. nutarė šaukti Darbo partijos suvažiavimą, kuriame ir bus priimti galutiniai sprendimai dėl kandidatų, dalyvausiančių spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Taip pat ketinama rinkti ir naująjį „darbiečių“ pirmininką. Ar ketina siekti šio posto, V. Bukauskas neatsako.

„Ne šiandienai šis klausimas. Šiandien padariau tai, kas yra reikalinga“, – nedaugžodžiavo laikinasis pirmininkas.

Apie sprendimą informavo ir Regionų partijos vadovybę

V. Bukauskas nurodė jau informavęs Lietuvos regionų partijos pirmininką Joną Pinskų apie „darbiečių“ sprendimus. Kaip pranešta anksčiau, būtent pastaroji politinė jėga rimtai svarstė galimybes jungtis su Darbo partija.

„Informavau Regionų partijos pirmininką, koks yra tarybos sprendimas. Ir tiek žinių“, – teigė V. Bukauskas, nenurodydamas, kokios J. Pinskaus reakcijos sulaukė.

Kaip skelbta anksčiau, po nesėkmingų Europos Parlamento (EP) rinkimų iš Darbo partijos pirmininko pareigų atsistatydino jos lyderis Andrius Mazuronis. Buvęs partijos pirmininkas tikino, kad kol kas sprendimas dėl Darbo partijos likimo nebuvo priimtas, tačiau tarybos nariai neatmeta galimybės jungtis prie Lietuvos regionų partijos.

Tuo metu Regionų partijos pirmininkas Jonas Pinskus Eltai anksčiau teigė, kad šeštadienį posėdžiavusi partijos taryba nutarė tęsti pokalbius su „darbiečiais“ ir derėtis dėl politinių jėgų susijungimo. Tam suburta ir partijos atstovų derybų grupė.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Teisingai!

Ir dar paskelbkit kad partiją į rinkimus rudenį ves Gapšys. Tiesiai nuotoliniu ryšiu iš kalėjimo:D)

Cha cha cha

Nepasisekė Pinskui su Pinskuviene, o tokie užtikrinti buvo - Regionų partija suvalgys Darbo partiją

Jau \\\\\../////

iš tos parcyjos liko kaip šūdo gabalas Afrikoje ant įkaitinto asfalto,nes "vadovauja" Maur'Zyronis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS