Daugiausia Lietuvai nuveikusiu prezidentu laikomas A. Brazauskas | Diena.lt

DAUGIAUSIA LIETUVAI NUVEIKUSIU PREZIDENTU LAIKOMAS A. BRAZAUSKAS

  • 41

Algirdas Brazauskas laikomas didžiausią indėlį Lietuvai padariusiu prezidentu, rodo portalo Delfi.lt skelbiama bendrovės „Spinter tyrimai“ atlikta Lietuvos gyventojų apklausa.

Į klausimą, kurio atkurtos Lietuvos vadovo ar prezidento indėlis Lietuvos valstybei yra didžiausias 31,4 proc. nurodė, kad A.Brazausko, 27,4 proc. – kad V.Adamkaus, skelbia delfi.lt.

D.Grybauskaitės indėlį kaip didžiausią vertino 11,7 proc. respondentų, Vytauto Landsbergio – 10,9 proc. Per apkaltą nušalinto prezidento Rolando Pakso indėlį kaip didžiausią vertino 2,8 proc. respondentų. 15,8 proc. teigė nežinantys.

Paklausti apie svarbiausią tarpukario prezidentą, 49,1 proc. respondentų nurodė Antaną Smetoną. Aleksandras Stulginskis pelnė 16 proc., Kazys Grinius – 14,7 proc. respondentų balsų. 20,2 proc. nurodė nežinantys.

Reprezentatyvią apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ delfi.lt užsakymu atliko balandžio 19-26 dienomis. Tyrime dalyvavo 1005 respondentai nuo 18 iki 75 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

jaunikis

viezbuti priglaude ir padovanojo savo jadzei

Faktas

Brazauskas, kaip TSKP sekretorius Lietuvai, sąžiningai tarnavo okupantams. Jis vienintelis iš visų prezidentų išdrįsęs Lietuvos trispalvę pavadinti skuduru. Dar gyvas būdamas pradėjo rūpintis savo įamžinimu. Jo “nuopelnai” vertinami nevienareikšmiškai.

jo

Adamkus tik piderastams laisve dave daugiau nieko nenuveike
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS