Dėl D. Kepenio kalbų kreipėsi į etikos sargus: susirgusius COVID-19 išvadino „apsileidėliais“ | Diena.lt

DĖL D. KEPENIO KALBŲ KREIPĖSI Į ETIKOS SARGUS: SUSIRGUSIUS COVID-19 IŠVADINO „APSILEIDĖLIAIS“

Seimo Etikos ir procedūrų komisija imsis tirti kontraversiškai vertinamo „valstiečio“ Dainiaus Kepenio pasisakymus apie COVID-19 pandemiją ir koronavirusu užsikrėtusius žmones. 

Seimo etikos sargai sutiko pradėti tyrimą po to, kai į komisiją kreipėsi politologė Rima Urbonaitė, prašydama išsiaiškinti, ar Seimo narys D. Kepenis nepažeidė Politikų elgesio kodekso principų, teigdamas, jog COVID-19 serga „apsileidėliai“.

„Vienoje iš paskutinių savo spaudos konferencijų Dainius Kepenis pareiškė, kad COVID-19 yra apsileidėlių liga. Jis sakė, kad ji vystosi būtent pas apsileidėlius, o pas tuos žmones, kurie esą savimi rūpinasi, ši liga užgęsta. Kitaip tariant, Dainius Kepenis sunkiai COVID-19 sirgusius žmones, mirusius žmones išvadino apsileidėliais, o tai, manau, labai žeminantis dalykas“, – Eltai sakė Mykolo Romerio universiteto politologė.

„Tai yra mirusių žmonių, jų artimųjų žeminimas ir tai yra didžiulė nepagarba jiems“, – pažymėjo R. Urbonaitė.

Tai yra mirusių žmonių, jų artimųjų žeminimas ir tai yra didžiulė nepagarba jiems.

Politologės teigimu, Seimo nariams nepridera skleisti nepatikrintos informacijos ir įžeidžių žinučių. O būtent dėl „antivakseriškos“ retorikos ir sąmokslo teorijų skleidimo iš esmės ir yra pagarsėjęs „valstiečių“ frakcijai priklausantis D. Kepenis.

„Jis ignoruoja faktus, kad COVID-19 pasiglemžia žmones, kurie neturėjo lėtinių jėgų ar gyvenusius sveikai. Apskritai mes matome nuolatinį neatsakingą politiko kalbėjimą. Manau, kad Seimo narių pareiga yra kalbėti atsakingai. Galų gale yra juk valstybės Politikų elgesio kodeksas, kuriame nurodyti straipsniai bei principai, kaip turėtų elgtis politikas. Mano požiūriu, Dainiaus Kepenio elgesys, kalbėjimas neatitinka Politikų elgesio kodekso ketvirtame straipsnyje įtvirtintų principų. Kadangi man kyla pagrįstų abejonių, dėl to ir kreipiausi į Seimo ir procedūrų komisiją. Tegul Komisija ištiria ir pasako, kaip vertina „valstiečio“ retoriką“, – sakė R. Urbonaitė.

„Panašu, kad patrulį, kurį mes įvedame socialiniuose tinkluose pirmiausiai reikėtų įvesti Seime. Jei pats Seimas ir D. Kepenio kolegos nesiima to daryti, tenka tai daryti eiliniams piliečiams“, – apibendrindama pridūrė MRU dėstytoja.

Kaip nurodoma R. Urbonaitės kreipimesi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, išaiškinimo dėl D. Kepenio elgesio paprašyta, nes pastarasis balandžio 1 d. surengtoje spaudos konferencijoje „Neapgalvoti vyriausybės sprendimai žlugdo Lietuvos sveikatos sistemą“ pareiškė, kad COVID-19 liga „yra sugalvota“, kad ja serga „apsileidėliai“, o tai, pažymi R. Urbonaitė, kelia klausimų dėl galimų Politikų elgesio kodekse įtvirtintų principų pažeidimų.

Spaudos konferencijos metu „valstietis“ kritikavo tai, kiek valstybė skiria lėšų kovai su COVID-19 pandemija, o koronavirusu susirgusius asmenis išvadino „apsileidėliais“.

„Šeši milijardai išleisti vienai ligai gydyti, ligai, kuri yra sugalvota... Ir ji pas juos tikrai vystosi, pas apsileidėlius. Pas žmones, kurie rūpinasi, ta liga užgęsta tuoj pat. Ji pabėga, kaip ir gripai visi dingo, tymai visi dingo. Viskas dingo nuo sveikų žmonių, kaip vanduo nuo žąsies“, – balandžio pradžioje surengtoje spaudos konferencijoje sakė „valstietis“ D. Kepenis.

Kreipimesi taip pat atkreiptas dėmesys ir į viename iš Seimo posėdžių nuskambėjusius D. Kepenio pareiškimus, kurie galimai yra klaidinantys. 

GALERIJA

  • Dėl D. Kepenio kalbų kreipėsi į etikos sargus: susirgusius COVID-19 išvadino „apsileidėliais“
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Sveikuolis

Neapsisaugojo nuo koronos ,susirgo , reiskia - apsileidelis. Veidas mesijo ,tai nelabai sveikai atrodo, gal alkokoli naudoja laisvalaikiu gausiai?

Tam cha cha keisk dilerį )

jau visai smegeninė pakrypo ? Varge varge ...kas per primatai tie liberalkonservyno ...kaip išsižioja taip nesąmonė ...

Cha cha cha

„Kepeniniai“ – bailiai. Jie, kaip maži vaikai, bijo skiepo. Su jais ir elgtis reikia kaip su vaikais. Gydytojai turėtų būti ir gerais psichologais – „kepeninius“ bailiukus paglostyti ir nusiraminimui duoti po saldainiuką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS