Dėl D. Kepenio kreipėsi į policiją: į renginį pateko su galimybių pasu, bet kaukės nedėvėjo | Diena.lt

DĖL D. KEPENIO KREIPĖSI Į POLICIJĄ: Į RENGINĮ PATEKO SU GALIMYBIŲ PASU, BET KAUKĖS NEDĖVĖJO

Socialiniuose tinkluose plinta nuotrauka, kurioje Seimo narys Dainius Kepenis stebi spektaklį, tačiau salėje nedėvi kaukės. Dėl tokio politiko elgesio į policiją kreipėsi kitas parlamentaras Justas Džiugelis. 

Buvo karšta ir mušė prakaitas

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narys D. Kepenis portalui kauno.diena.lt teigė, kad trečiadienį žiūrėdamas spektaklį „Madagaskaras“ nusiėmė kaukę, nes jam buvo karšta.

„Išvardinsiu kelias priežastis. Pirmoji ir pagrindinė – buvo pakankamai karšta ir mane pradėjo mušti prakaitas, o mano kaukė yra pakankamai stora, tai pagalvojau, kad jeigu aš kaukę nusiimsiu, tai gal man bus truputį lengviau žiūrėti. Tikrai buvo lengviau. Bet jeigu tu nusiimsi kaukę, tu gali apkrėsti artimus. Apsidairau – kairėje pusėje yra tuščia vieta, priekyje tuščia, nes aš pirmoje eilėje sėdžiu, dešinėje pusėje taip pat tuščia, nes aš sėdžiu kraštinėje kėdėje. Atstumai saugūs. Tai buvo antras motyvas. Tada pažiūrėjau, prieš mane – septyni žmonės scenoje be kaukių. Pagalvojau, kad jiems palaikysiu kompaniją. Nusiėmiau kaukę ir nenumiriau. Nesuprakaitavau ir ramiai pažiūrėjau spektaklį“, – sakė Seimo narys.

Ne kartą prieš galimybių pasą pasisakęs politikas į renginį pateko parodęs šį dokumentą. „Visi žmonės, kurie persirgo, tą pasą turi, bet aš juo stengiuosi nesinaudoti ir palaikyti solidarumą su tais žmonėmis, kurie nesirgo ir kurie šiandien segreguojami, kankinami. Būna taip, kad norisi dvasinio peno, na, tai nuėjau į spektaklį ir pasižiūrėjau jį. Reikėjo užsipilti benzino – pasinaudojau galimybių pasu. Aš jį vadinu vergo pasu. Bet į Seimo valgyklą su juo neinu, nes galiu kurį laiką pabūti be maisto“, – aiškino COVID-19 persirgęs D. Kepenis.

Jis teigė, kad kiek įmanoma stengiasi nenaudoti galimybių paso ir dažniausiai neina į tas vietas, kur jo prašo, bet kartais neturi kito pasirinkimo. 

„Būnu išprievartaujamas, rankas išsukioja – tai ką darysi. Bet tas prievartavimas, manau, kad ilgai nesitęs, nes ateis diena, kai šitam idiotizmui bus pabaiga“, – sakė „valstietis“.

Kreipėsi į policiją

Konservatorius Justas Džiugelis penktadienį paskelbė dėl kaukės spektaklyje nedėvėjusio D. Kepenio kreipęsis į policiją.

„Prieš įstatymą lygūs visi. Gali murkdytis eketėje, lakstyti po sniegą kaip mama pagimdė, gali net reikalauti žmones gydyti arklių vaistais. Tačiau laikytis įstatymų privalai. Kadangi ponas, piktybiškai rizikuodamas aplinkinių žmonių sveikata, šios prievolės nesilaiko, kreipiausi į Lietuvos policiją. Jei proto taip ir nepridėjo žilas plaukas, tai gal bent tuštėjančios kišenės išmokys gerbti kitus“, – feisbuke rašė politikas.

D. Kepenis, paklaustas, kaip vertina tokį J. Džiugelio kreipimąsi į policiją, negailėjo nepagarbių žodžių. „Tas vargšelis jau antrą kartą parodo savo veidą. Jis pirmą sykį padarė man kiaulystę, bet neatsiprašė, dabar padarys antrą kartą – ką gali vargšeliui pasakyti“, – sakė politikas.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja teigė, kad gavus pareiškimą bus pradėtas tyrimas.

„Kol kas mes jo neturime, bet kai bus, pradėsime tyrimą, administracinę teiseną, – sakė policijos atstovė. – Nebent jis (J. Džiugelis, aut.past.) galėjo pateikti per e.policiją ir iki mūsų dar neatėjo.“

GALERIJA

  • Dėl D. Kepenio kreipėsi į policiją: į renginį pateko su galimybių pasu, bet kaukės nedėvėjo
Rašyti komentarą
Komentarai (55)

WW

Jam,matai,karsta, o kitiems ne? Koks bjaurus diedas, kuris sau perdaug leidzia. Taip ir norisi pasiusti sunim seko pjauti.

SLYKSTU

Toks seimuno elgesys parodo kokius seimunus mes isrenkame seime SLYKSTU matyti ir klausyti sio demagogo Kepenio VAPALIONIU ir tauip slyksciai durina Lietuvos zmones SLYKSTU

Lipskienė Aldona

Kiekvienas turi laikytis taisyklių,kuo jis mandresnis ,kad seimo narys?Jis turi rodyti pavyzdį.Siūlyčiau apsvarstyti ir nubausti Kas čia būtų jeigu kiekvienas kvailiotume?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS