Dėl galimo neskaidraus lėšų naudojimo LVŽS stabdo A. Žėko narystę partijoje | Diena.lt

DĖL GALIMO NESKAIDRAUS LĖŠŲ NAUDOJIMO LVŽS STABDO A. ŽĖKO NARYSTĘ PARTIJOJE

  • 6

Dėl galimo neskaidraus tarybos nario veiklai skirtų lėšų naudojimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) pranešė stabdanti partijos atstovo Alytaus rajono savivaldybės taryboje Algio Žėko narystę partijoje.

Penktadienį LVŽS pranešė, kad A. Žėkas informaciją apie šių lėšų panaudojimą nuslėpė nuo partijoje suburtos darbo grupės narių.

„Vasaros pradžioje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga sudarė darbo grupę, kuri turėjo surinkti informaciją iš partijos skyrių apie mūsų atstovų savivaldybių tarybose naudotas tarybos nario išmokas. Skyrių prašyta pateikti informaciją apie tai, ar ir kurių politikų išmokų panaudojimas galėtų kelti klausimų dėl jų panaudojimo skaidrumo. Tiesą sakant, turėjome nuojautos, kad Alytaus rajone dėl pono Algio Žėko gali kilti klausimų. Ir ne tik mums, partijai, bet ir teisėsaugai“, – partijos pranešime teigė LVŽS darbo grupės dėl savivaldybių tarybų narių gautų išmokų panaudojimo skaidrumo vadovė, Seimo narė Guoda Burokienė.

Anot jos, nepaisant to, kad buvo prašomas, A. Žėkas nepateikė duomenų apie minėtų lėšų panaudojimą, teigdamas, kad jos išleistos skaidriai.

„Šiandien partijos atstovai bandė susisiekti su ponu Žėku, bandydami gauti jo paaiškinimą dėl paaiškėjusios situacijos, tačiau Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys atsisakė pateikti savo poziciją ar komentarus“, – tvirtino G. Burokienė.

LVŽS žiniomis, teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl Alytaus rajono savivaldybės tarybos narių gautų išmokų panaudojimo teisėtumo.

Visuomenininkas Andrius Tapinas penktadienį savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad  LVŽS atstovas A. Žėkas dvejus metus toje pačioje degalinėje „kurą esą pylėsi 411 kartų“.

„Partija palaiko ir remia visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvą „Skaidrinam“, ir pasitiki tyrimą atliekančiais teisėsaugos pareigūnais, iš savo pusės bendradarbiaus teikiant informaciją, jei toks poreikis bus“, – teigiama „valstiečių“ pranešime.

LŽVS teigia apgailestaujanti ir atsiprašanti Lietuvos žmonių dėl A. Žėko elgesio.

Anot pranešimo, tolesni sprendimai dėl šio politiko galimybės tęsti veiklą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje bus priimti po teisėsaugos tyrimo.

A. Žėkas vadovauja žemės ūkio bendrovei „Atžalynas“, yra ilgametis „valstiečių“ partijos narys.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

onute

Juos visus iki vieno lauk visus visas tas vagiu partijas Ir baikit idijotai čia teisinti valstiečius Karbauski kur labai stambi vagystė IGNITIS prie Karbauskio įviko Net LRT nesugebėjo valstiečiai sugražinti tautai visi jie sikčiai

onute

PONAS ŽEKAI NESINERVINK NESIGĖDIK JUK JIE VISI TAI DARĖ TAI ĮTEISINO

Vilnietis

Nejuokinlk lietuvos Karbauski su tom seimo nario išmokomis tai jusu kas antras vogėt tai dar bus ištyrta kaip jus visi būsit lauk išmėšti ir tu karbovski su savo šaika Bet kada tavo partijos atstovybė iškels klausima jums valdant dėl IGNIČIO apvokta ir toliau apiplėšinėjama tauta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS