Dėl medikų algų G. Landsbergis siūlo šaukti neeilinį Seimo posėdį | Diena.lt

DĖL MEDIKŲ ALGŲ G. LANDSBERGIS SIŪLO ŠAUKTI NEEILINĮ SEIMO POSĖDĮ

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas ir Seimo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis trečiadienį kreipėsi į Seimo narius, kviesdamas dar šią savaitę susirinkti į neeilinį posėdį ir kartu rasti sprendimus dėl sąžiningo kompensavimo visiems medikams, pandemijos akivaizdoje kasdien dirbantiems milžiniškos rizikos sąlygomis.

„Kartu su kitomis opozicinėmis frakcijomis esame surinkę reikalingus parašus šaukti neeiliniam Seimo posėdžiui. Privalome visi drauge rasti sprendimus bei nepalikti medikams netesėto žodžio. Mes vakar norėjome užtikrinti, kad nebūtų diskriminacijos tarp medikų, kurie dirba tik infekcinėse ligoninėse ir likusių, kurie su virusu susiduria kiekvieną dieną. Dydžiai, apimtys, proporcijos – tegu tampa susitarimo dalyku. Tačiau esame pasirengę surasti kompromisą, kuris būtinas“, – sakė TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis.

Pasak G. Landsbergio, reikia ieškoti sutarimo, kokios galėtų būti proporcijos papildomo skatinimo tų, kurie yra tiesiogiai fronto linijoje, ir tų, kurie patiria didesnę profesinę riziką ir krūvius tiesiog dėl situacijos.

„Krizės akivaizdoje visi vedami, tikiu, gerų ketinimų, pademonstravome susipriešinimą, kurio rezultatas – nepriimtas įstatymas, kuriuo turėjo būti pakelti atlyginimai medikams karantino laikotarpiu. Negebėdami ištesėti pažado – pakertame pasitikėjimą visu parlamentu ir netgi valstybe. Dėl to nuoširdžiai apgailestauju, tačiau sprendimas privalo būti rastas“, – į Seimo narius kreipėsi TS-LKD vadovas.

Negebėdami ištesėti pažado – pakertame pasitikėjimą visu parlamentu ir netgi valstybe.

Kaip ELTA jau skelbė,  kovo 31 d. Seimui nepavyko įgyvendinti savo planų ir padidinti algų užkrečiamųjų ligų židiniuose dirbantiems medikams.

Seimui antradienį du kartus balsuojant nebuvo priimtos Sveikatos reikalų komiteto (SRK) pirmininkės Astos Kubilienės pateiktos Žmogaus užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo (ŽULPKĮ) pataisos, siūlančios pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose karantino sąlygomis dirbantiems medikams mokėti 50-100 proc. dydžio priedus.

Planą padidinti algas medikams sugriovė Seimo narių Antano Matulo ir Raimundo Martinėlio pasiūlymas mokėti didesnes algas ir kituose padaliniuose dirbantiems medikams. Jie siūlė, kad paskelbus karantiną visiems sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojams būtų mokamas 50 proc. jų pastoviosios darbo užmokesčio dalies dydžio priedas. Tiems, kurie dirba su ypač pavojinga užkrečiamąja liga sergančiais pacientais ar vykdo epidemijų profilaktiką, buvo siūloma skirti nuo 100 iki 150 proc. priedus.

Seimui pritarus tokiam pasiūlymui, vėliau įstatymų leidėjai suabejojo dėl lėšų šiam pasiūlymui įgyvendinti.

„Šiandien teikiate siūlymus, kuriems ir rezervo neužtektų“, – kreipdamasis į opoziciją, sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus  Veryga. Jis taip pat patikino medikus, kad jų algos didės.

„Norėčiau paprašyti medikų nepasiduoti šitam politiniam cirkui. Įstatymo pataisos bus įregistruotos. Tikiu, kad Seimas jas priims ir medikai gaus didesnius atlyginimus. Ačiū jums visiems už darbą ir nepasiduokime šitai politinei intrigai“, – ragino A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

DB

Kiek gi gali lansberginiai issidirbineti,jau atsibodo. Reikia nereikia,bet senelio ir anukelio visur pilna. Vadovaukit savo vaiku darzeliams...ups...ir ten ne kas...zodziu karantinuokities ir nelyskit kur jums nereikia

Taiva

Algas medikams kelt reikia, bet ekonomika sustojo, pinigai senka, kaip niekad jų daug reikia, peršasi mintis iš kur paimt, pirmas taikinys pensininkai, kurie jau buvo pamokinti, o gal klystu?

Jo

Netrukdyk tiem kas dirba.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS