Dėl naujo Gyventojų registro tarnybos vadovo spręs ne vidaus reikalų ministras | Diena.lt

DĖL NAUJO GYVENTOJŲ REGISTRO TARNYBOS VADOVO SPRĘS NE VIDAUS REIKALŲ MINISTRAS

Gyventojų registro tarnybą rengiantis iš Vidaus reikalų ministerijos (VRM) perduoti Teisingumo ministerijai, jam vadovauti laikinai paliekama kadenciją baigianti direktorė Marija Norkevičienė.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas sakė naujo vadovo paiešką, jei bus nuspręsta šį registrą palikti veikti kaip savarankišką instituciją, patikintis teisingumo ministrui.
„Aš nenoriu šito klausimo spręsti, tai būtų nekorektiška, tai bus jau teisingumo ministro (reikalas). Kaip ten jie darys nuo spalio 1 dienos - ar ten bus sujungimas, ar tai liks kažkurį laiką greta, čia jau priklausys nuo jo“, - BNS sakė D.A.Barakauskas.

Laikinąja direktore M.Norkevičienė tampa nuo birželio 30 dienos.

Gyventojų registro tarnybos savininko teises ir pareigas iš Vidaus reikalų ministerijos Teisingumo ministerija turėtų perimti nuo spalio.

„Yra priimtas politinis Vyriausybės sprendimas daryti centralizuotą vieno langelio registrą Lietuvoje“, - pažymėjo D.A.Barakauskas.

Jis taip pat sakė pavedęs ministerijos Personalo skyriui organizuoti konkursus į Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM ir Ginklų fondo prie VRM vadovų pareigas.

Nuo birželio 30 dienos Turto valdymo ir ūkio departamentui laikinai vadovaus ir iki šiol direktoriaus pareigas ėjęs Vincas Žydelis, o Ginklų fondo vadovo poste kadenciją baigiantį Gintautą Mišeikį laikinai pakeis pavaduotojas Jonas Šalavėjus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS