Dėl praleistų posėdžių „darbiečiui“ G. Tamošiūnui sumažinta alga | Diena.lt

DĖL PRALEISTŲ POSĖDŽIŲ „DARBIEČIUI“ G. TAMOŠIŪNUI SUMAŽINTA ALGA

  • 0

Dėl kovą praleistų posėdžių Seimo valdyba trečdaliu sumažino atlyginimą valdančiosios Darbo partijos atstovui Gintarui Tamošiūnui.

Etikos ir procedūrų komisijos pateiktais duomenimis, G.Tamošiūnas kovo mėnesį be pateisinamos priežasties nedalyvavo septyniuose iš devynių Seimo plenarinių posėdžių, kai vyko iš anksto numatyti balsavimai.

Seimo kanceliarijai sumą, kuria sumažintas G.Tamošiūno kovo mėnesio atlyginimas, pavesta išskaičiuoti iš artimiausio mėnesio atlyginimo.

G.Tamošiūnas BNS sakė posėdžius praleidęs, nes ilgiau nei planuota užtrukęs komandiruotėje Kinijoje.

„Posėdžius praleidau, nes buvau komandiruotėje Kinijoje, kartu su Rytų partnerystės verslo asociacija. Paprasčiausiai ta komandiruotė užtruko ilgiau negu planuota, teko praleisti daugiau posėdžių. Tokios procedūros, kaip prasitęsti komandiruotę nuotoliniu būdu, nėra. Ta kelionė užtruko, nes jau pasibaigus numatytam komandiruotės laikui dar vykome į gamyklas, renginius“, – tvirtino parlamentaras.

Su Seimo valdybos sprendimu jis sako sutinkantis ir jo neskųsiantis.

„Aš bandžiau planuotis, kad spėčiau dalyvauti posėdžiuose, bet išėjo, kaip išėjo“, – sakė parlamentaras.

Seimo valdyba buvo komandiravusi G.Tamošiūną į Kiniją kovo 16–21 dienomis dalyvauti susitikimuose su Kinijos valdžios ir Lietuvos bei Kinijos verslo asociacijų atstovais. Iš Seimo lėšų buvo apmokėtos jo kelionės draudimo išlaidos, bilietus Seimo narys sakė pirkęs savo lėšomis.

Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu. Seimo nario pareiginės algos dydis yra 2,5 tūkst. eurų iki mokesčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS