Dėl premjero patarėjo atskleistos informacijos apie ištrintą įrašą – tyrimas | Diena.lt

DĖL PREMJERO PATARĖJO ATSKLEISTOS INFORMACIJOS APIE IŠTRINTĄ ĮRAŠĄ – TYRIMAS

  • 3

Vyriausybės kanceliarija atliks tyrimą dėl premjero patarėjo Skirmantas Malinausko viešai atskleistos „jautrios informacijos“ apie kanceliarijos praktiką naikinant Ministrų kabineto pasitarimo įrašus, informuoja naujienų portalas 15min.lt.

Pats S. Malinauskas BNS išreiškė viltį dėl pradėto tyrimo neprarasti teisės dirbti su slapta informacija, nes tai, anot jo, reikštų jo darbo premjero komandoje pabaigą.

„Ministro Pirmininko patarėjas Skirmantas Malinauskas laidoje „Dėmesio centre“ iš tiesų atskleidė jautrią informaciją, kuri susijusi su Vyriausybės informacinių tinklų saugumu. Tai buvo padaryta atsakant į klausimą ir norint išsklaidyti abejones“, – teigiama naujienų portalo 15min.lt cituojamame Vyriausybės kanceliarijos komentare.

„Tarnybinis tyrimas dėl galimo nusižengimo bus pradėtas“, – teigia kanceliarija.

Žurnalistai praėjusią savaitę kreipėsi į valdžios atstovus, ragindami atšaukti įvestus apribojimus gauti Registrų centro duomenis.

Praėjusią savaitę kai kurie žurnalistai ir opozicijos atstovai kreipėsi į Vyriausybę, prašydami pateikti Vyriausybės pasitarimo garso įrašą, siekiant išsiaiškinti pasitarimo dalyvių pozicijas. Pasitarime svarstytas klausimas dėl informacijos teikimo iš Registrų centro žiniasklaidai.

Vyriausybė pirmadienį 15min.lt informavo, kad įrašas buvo automatiškai sunaikintas vadovaujantis vidaus teisės aktais, tačiau detalių nenurodė remdamasi „informacinio tinklo saugumo rizikomis“.

Edmundo Jakilaičio laidoje „Delfi dėmesio centre“ ketvirtadienį S. Malinauskas įvardino, kad minėti įrašai yra ištrinami penktadienį, 23 valandą.

„Aš esu pasiruošęs į visus klausimus atsakyti, bet manau, kad tai buvo visuomenės interesas žinoti. Aš turiu visas teises dirbti su slapta informacija. Tad labai tikiuosi, kad nieko nepažeidžiau ir tą teisę išlaikysiu toliau. Jei atsitiks taip, kad man būtų rimtesnių pretenzijų, tai galėtų būti viena iš sąlygų man netekti darbo“, – BNS sakė S. Malinauskas.

Jis pabrėžė esantis politinio pasitikėjimo tarnautojas, todėl sako laukiantis šeštadienį iš Japonijos grįžtančio premjero ir norintis išgirsti, kaip jis vertina šią situaciją.

Vyriausybės kanceliarijos darbo reglamentas numato, kad Vyriausybės posėdžių ir pasitarimų skaitmeniniai įrašai turi būti talpinami duomenų saugyklos kataloguose, o pasibaigus kalendoriniam mėnesiui – perkeliami ir saugomi Vyriausybės kanceliarijos archyve. Tuo metu Vyriausybės dokumentacijos plane nurodoma, kad Vyriausybės posėdžių įrašai Dokumentų valdymo skyriuje saugomi 10 metų. Apie pasitarimo įrašus jame neužsimenama.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Bet tikrai,

Tulpės įrašai būtų kur kas įdomesni negu kažkki Švarkelio

Vargas

kodel nebuvo tiriami tulpes ištrinti raštai

buvo

...tik laiko klausimas, kada tas "šnekutis" visomis temomis pasakys tai, ką verčiau(dėl boso ir politinės ramybės) nutylėti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS