Dėl R. Žemaitaičio pasisakymų vėl kreipėsi į prokuratūrą: įtaria kolaboravimą ir valstybės išdavystę | Diena.lt

DĖL R. ŽEMAITAIČIO PASISAKYMŲ VĖL KREIPĖSI Į PROKURATŪRĄ: ĮTARIA KOLABORAVIMĄ IR VALSTYBĖS IŠDAVYSTĘ

  • 114

Konservatorių frakcijai priklausantis Bronislovas Matelis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą prašydamas įvertinti Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio viešojoje erdvėje išsakytus pasisakymus dėl galimo kolaboravimo, valstybės išdavystės ir skatinimo susidoroti su jam neįtikusiais asmenimis visuomenei pavojingu būdu.

Kaip teigia B. Matelis, tai padaryti paskatino R. Žemaitaičio retorika socialiniuose tinkluose apie galimą grėsmę Lietuvai ir jos žmonėms. Antisemitizmu kaltinamas R. Žemaitaitis feisbuke pareiškė, kad į Lietuvą įsiveržus agresoriui, jis pats priešui perduotų valdančiosios daugumos namų koordinates.

„Aš pirmas šeimą išgabenčiau ir tų kiaulyčių iš daugumos namus, turtus pirmas koordinates duočiau, kur susprogdinti“,– rašo R. Žemaitaitis socialiniame tinkle „Facebook“ šių metų gruodžio 1 dieną.

Pasak B. Matelio, tokie R. Žemaitaičio pareiškimai viešoje erdvėje verčia sunerimti, kad jis galimai rengiasi išduoti ir parduoti valstybę, kuriai yra prisiekęs tarnauti. Konservatoriaus nuomone, šiuo atveju Seimo nario pareiškimai gali būti traktuojami ir kaip kvietimas visuomenę susidoroti ne tik su politiniais oponentais, bet ir su visais kitais piliečiais, turinčiais kitokias vertybes.

B. Matelis taip pat papašė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos įvertinti R. Žemaitaičio viešus pasisakymus, skatinančius neapykantą, žeminančius Seimo prestižą bei niekinančius Seimo nario priesaiką.

ELTA primena, kad dėl antisemitinių pasisakymų R. Žemaitaičiui gresia apkalta – Seimas kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT), prašydamas išvados, ar parlamentaro veiksmai ir pareiškimai neprieštarauja Konstitucijai.

R. Žemaitaitis kontroversiškais pareiškimais ne kartą papiktino tiek Lietuvos, tiek tarptautinę bendruomenę. Politikas viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais, yra apkaltinęs žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“. Generalinė prokuratūra dėl galimo neapykantos kurstymo yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (114)

jOANA

DIEVULI KAS JUMS DAROSI LIETUVEI kA ČIA RAŠYNĖJAT OI GABRIUI NEPAKLUSO O VISA LAIK KONSERVAM SOCDEMAM RANKELE KILNOJO KO JUS KIŠATĖS TAI VIENA ŠAIKA VISI IKI VIENO VISOS PARTIJOS

kauniete

ONA GALVOK SU GALVA O NE SU SUBINE BRANGIOJI VISI JIE BUVE VISI NAIKINE LIETUVA IR TAS ŽEMAITAITIS IR VISI IKI VIENO LAUK IR TEGUL PEŠASI

ONA

žydai nori susidoroti su doru garbingu seimo nariu .Palaikau Žemaitaiti ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS