Dėl Seimo rinkimų apsisprendė dar ne visi: I. Šimonytė prasitarė, kada informuos | Diena.lt

DĖL SEIMO RINKIMŲ APSISPRENDĖ DAR NE VISI: I. ŠIMONYTĖ PRASITARĖ, KADA INFORMUOS

Premjerė Ingrida Šimonytė tikina jau priėmusi sprendimą dėl to, ar ves Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašą į Seimą. Tačiau Eltai politikė neatskleidė savo pozicijos, tikindama, kad praneš tai visai žiniasklaidai vienu metu.

I. Šimonytė tikina priėmusi sprendimą dėl to, ar ves TS-LKD sąrašą į Seimą: informuosiu visus vienu metu

„Sprendimą priėmusi esu, tačiau jį pagarsinsiu tada ir tokiu būdu, kad vėliau neturėčiau teisintis Jūsų kolegoms, kodėl Jūs mano sprendimą sužinojote pirmas“, – Eltai raštu perduotame komentare nurodė I. Šimonytė.

Pirmadienį sostinės Rotušėje susirinkusiems žurnalistams ministrė pirmininkė taip pat nepateikė aiškaus atsakymo šiuo klausimu.

„Informuosiu visus vienu metu – taip, kaip mėgstu. Ačiū“, – tepasakė premjerė.

ELTA primena, kad praėjusį savaitgalį vyko vidiniai TS-LKD rinkimai, kurių metu reitinguotas kandidatų į Seimą sąrašas. Į pirmąją poziciją išreitinguotas krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas. Antroji – švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūmnaitė-Mikulėnienė, trečias – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė.

Toliau sąraše – ministrės Gintarė Skaistė, Agnė Bilotaitė, buvusi ministrė Monika Navickienė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Paulė Kuzmickienė, Aplinkos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė, Seimo nariai Audronius Ažubalis, Matas Maldeikis ir kiti.

Konservatorių lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, kaip ir premjerė Ingrida Šimonytė, nebuvo reitinguojami. Tiesa, G. Landsbergis yra pareiškęs, jog neketina vesti partijos sąrašo į Seimą ir siūlo tai daryti ministrei pirmininkei.

Ši savo ruožtu anksčiau žurnalistams yra teigusi, jog atsakys dėl tokio siūlymo pasibaigus vidiniam sąrašo reitingavimui.

M. Navickienė sprendimo dėl Seimo rinkimų dar neturi: nesitikėjau tokio aukšto TS-LKD bendruomenės įvertinimo

Dėl skandalo iš posto pasitraukusi buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako nesitikėjusi sulaukti tokio palaikymo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašo į Seimą reitingavime. Tačiau politikė, kol kas likusi šeštoje sąrašo vietoje, tikina dar neapsisprendusi, ar išvis dalyvaus rudenį vyksiančiuose rinkimuose.

„Dėl situacijos, kurioje atsidūriau, nesitikėjau tokio aukšto TS-LKD bendruomenės įvertinimo. Nepaisant to, kad kol kas sprendimo dėl tolimesnio dalyvavimo rinkimuose nesu priėmusi, išreikštas pasitikėjimas mane labai įkvepia ir stiprina“, – Eltai raštu teigė M. Navickienė.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl M. Navickienės bei jos sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su verslininkais Ieva Trinkūnaite, už sukčiavimą teistu Vilhelmu Germanu bei įmone „Foxpay“, politikė pasitraukė iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vadovės pareigų.

Netrukus po to posėdžiavusi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos (TS-LKD) partijos taryba patvirtino savo kandidatų į Seimą vienmandatėse apygardose sąrašą. Nors M. Navickienės pavardės šiame sąraše nebuvo, konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis tikino, kad ji galėtų dalyvauti rinkimuose.

Savo ruožtu prezidentas Gitanas Nausėda pažymi – M. Navickienės vietoje jis nedalyvautų rudenį vyksiančiuose rinkimuose.

„Tai spręsti jai. Aš tik galiu pasakyti, kaip aš daryčiau – aš nedalyvaučiau. Jeigu norisi likti politikoje, galbūt tai daryčiau po tam tikro laikotarpio, be abejo, supratęs, pripažinęs klaidas ir galbūt savo veikla parodęs, kad stengiuosi tas klaidas ištaisyti“, – LRT televizijai teigė G. Nausėda.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Močiutė

K.d.rašytojai,ar dar ilgai ,,vesit ''partijų sąrašus į Seimą? Jau kaimo bobutė žino,kad vesti galima ožką į turgų,karvę pas jautį ir t.t.Ir ką jūs ten veikėt savo ,,profkėse'',matyt, ne studijavot,o studentavot?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS