Demokratų sąraše į EP – Europos Komisijos atstovybės vadovas M. Vaščega | Diena.lt

DEMOKRATŲ SĄRAŠE Į EP – EUROPOS KOMISIJOS ATSTOVYBĖS VADOVAS M. VAŠČEGA

  • 4

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ oficialiai patvirtino kandidatų į Europos Parlamentą (EP) sąrašą – ketvirtuoju numeriu jame įrašytas Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega, ketvirtadienį paskelbė partija.

Į EP rinkimus partiją ves eurokomisaras Virginijus Sinkevičius, antruoju įrašytas partijos lyderis parlamentaras Saulius Skvernelis, sąraše taip pat yra rinkimų štabo vadovas parlamentaras Lukas Savickas, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Į EP kandidatuoja parlamentarai Tomas Tomilinas, Linas Kukuraitis, Laima Nagienė, Vytautas Bakas, Rūta Miliūtė, partijos atsakingasis sekretorius Arnoldas Pikžirnis, kiti atstovai.

Kaip pranešė partija, demokratų EP rinkimų programoje – daugiau jėgos Europos Parlamento sprendimų priėmimo procese, kova su biurokratija, maksimalios investicijos į Europos Sąjungos gynybą, europinė pensija, keturių darbo dienų savaitė.

„Veikianti Europa privalo aprėpti ne tik Europos saugumo klausimus, bet ir kasdienius žmogaus iššūkius, kuriuos kai kas, bent Lietuvoje, stumia į nebūtį. Tai negali tęstis. Prisiimdami iššūkį kurti veikiančią Europą, turime išgirsti žmones, atvirai kalbančius apie savo problemas“, – sako sąrašo lyderis V. Sinkevičius.

Anot Demokratų „Vardan Lietuvos“ pirmininko Sauliaus Skvernelio, šie EP rinkimai partijai pirmieji, tad juose demokratų bendruomenė dalyvauja sutelkusi ne tik profesionalus, bet ir siekdama paskatinti kuo didesnį rinkėjų dalyvavimą.

„Mano sprendimą dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose lėmė noras paskatinti į rinkimus ateiti ir balsuoti kuo daugiau žmonių. Negalima leisti, kad dėl bendro palyginti nedidelio aktyvumo tik maža visuomenės dalis išrinktų savo atstovus. Visi turi turėti teisę rinktis, dalyvauti ir spręsti dėl ES bendrijos ateities patys, o ne palikti tai kažkam kitam“, – įsitikinęs S. Skvernelis.

Europos Parlamento rinkimai vyks birželio 9 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

dušanski pasekėjai

Kas čia per pavardė?

Lietuvi!

Būtinai eik balsuoti! Neturi už ką - gadink biuletenį ir tokį mesk į balsadėžę.Bet nesėdėk namie. Pats matai kaip dabartiniai niekšai užvaldę mūsų Valstybę, tavęs neragina būt aktyviu rinkimuose; pats matai kaip per visas kadensijas seimo liberkonssospartinės daugumos niekina Tautos valią, tyčiojasi iš žmonių prašymų, bėdų ir protestų; Turime tik vieną priemonę pasipriešinti - gausų rinkėjų kiekį rinkimuose. Ar prisimeni Lietuvi kaip sumaišėm agresyvaus idioto Broilerio planus užpraeituose rinkimuose, kuomet visus konservus antram ture pasiuntėm ,,žolės ravėt"ir jie atsidūrė opozicijoje? Reiškia galim! Taip kad ir per būsimus rinkimus turime galėti..Bent jau ateit sugadint biuletenį kad nei Šhimon, nei kiti brudai juo negalėtų pasinaudot savo naudai. Nebalsuoji - dirbi niekšams!

nauju [ anot lietuvos zvalgybos] sorosiniu suverenu

is ,,vardan tos lietuvos,,, SOU.. eina y pagelba ES nupirdejusiems degradeliams kabyliams , raselem, maldeikienem...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS