Drauge su kandidatais rinkimų rezultatų laukia politikai, politologai, „influenceriai“ | Diena.lt

DRAUGE SU KANDIDATAIS RINKIMŲ REZULTATŲ LAUKIA POLITIKAI, POLITOLOGAI, „INFLUENCERIAI“

Drauge su kandidatais į prezidentus – perrinkimo siekiančiu Gitanu Nausėda ir premjere Ingrida Šimonyte – rinkimų rezultatų laukia įvairioms partijoms priklausantys politikai, politologai, sportininkai, žymūs visuomenės veikėjai, įskaitant nuomonės formuotoją, socialiniuose tinkluose besišaipančią iš šiuolaikinės pasimatymų kultūros.

Dabartinio šalies vadovo Gitano Nausėdos štabas įsikūrė Vilniaus Užupio restorane „Le Mans“.  Tuo metu konservatorių kandidatė, ministrė pirmininkė rezultatų laukia Antakalnyje, kavinėje „Taste Map Tech Cafe“.

Remiantis pirminiais rezultatais, rinkimus didele persvara laimi G. Nausėda.

Socialdemokratų apsupty

G. Nausėdos palaikyti atvyko socialdemokratų politikai Birštono merė Nijolė Dirginčienė, Pakruojo rajono meras Saulius Margis, Kauno rajono meras Valerijus Markūnas, „valstietis“  Visagino savivaldybės meras Erlandas Galaguzas, dalies kitų savivaldybių vadovai.

Čia tai pat yra socialdemokratų frakcijos Seime narių, „valstiečių“ parlamentaras Giedrius Siurplys, Regionų partijos parlamentaras Andrius Palionis.

Socialdemokratai šiuose rinkimuose nekėlė savo kandidato ir parėmė G. Nausėdą.

 

„Liberalų sąjūdis išreiškė tą poziciją tiek pirmame, tiek antrame rinkimų ture, kad rekomendacija yra mūsų partiečiams balsuoti laisvai. Vieni gali paremti gerbiamą Ingridą Šimonytę. Kiti gali paremti dabartinį prezidentą Gitaną Nausėdą“, – sakė Liberalų sąjūdžio narys, Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis, taip pat atvykęs pas perrinkimo siekusį šalies vadovą.

Drauge su politikais rinkimų rezultatų laukti atvyko Vytauto Didžiojo universiteto politologijos katedros vedėjas Mindaugas Jurkynas, olimpinė bei pasaulio čempionė, penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Visą laiką palaikiau mūsų Gitaną Nausėdą ir visą laiką smagu, man tai didelė garbė atstovauti bei ateiti palaikyti.

„Sulaukiau kvietimo ateiti (...). Visą laiką palaikiau mūsų Gitaną Nausėdą ir visą laiką smagu, man tai didelė garbė atstovauti bei ateiti palaikyti. O dabar labai malonu bus galbūt netgi pakelti taurę šampano“, – BNS sakė sportininkė.

„Ne tik kad kaip už stiprų žmogų ir kuris kuria stiprią Lietuvą ir jos ateitį, bet ir, aišku, dėl to, kad nuo žmogus yra labai toks žemiškas, labai žmogiškas, labai toks nuoširdus, labai bendraujantis. Tai aš manau, va tokio reikia prezidento Lietuvai“, – pridūrė ji.

M. Jurkynas atvykimą pas prezidentą į štabą pavadino mandagumo gestu.

„Nesu kažkoks išskirtinis žmogus, kad prezidentą sveikinčiau. Manau, kad jeigu jis čia ateis, čia turbūt visi jam palinkės geros kloties ir pasveikins su rezultatu, kuris, mano įsitikinimu, bus teigiamas (...). Tai manau, kad jeigu čia bus galimybė persimesti pora žodžių, tai natūralu. Tai yra mandagumo gestas pasveikinti žmogų“, – kalbėjo politologas.

„Širdis mano su Ingrida“

Palaikyti I. Šimonytės daugiausia atvyko Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos nariai, žymūs visuomenės veikėjai: broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai, tinklaraštininkas Ričardas Savukynas, socialinių tinklų nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė, politologas Virgis Valentinavičius.

„Iš principo, aš niekad neslėpiau, kad mano simpatijos yra jos (I. Šimonytės – BNS) pusėje, nes man sunkiai dirbantys žmonės patinka labiau negu tik gražiai kalbantys žmonės“, – teigė Mykolo Romerio universiteto politologas.

Aš esu I. Šimonytės pusėje, kai kalbama apie šiuos du kandidatus.

„Aš esu I. Šimonytės pusėje, kai kalbama apie šiuos du kandidatus. (...) Aš I. Šimonytę pažįstu labai seniai, kaip ir Andrių Kubilių. Mano nuomonė apie ją labai gera – tai yra labai kompetentingas, sąžiningas žmogus, kuris yra pasiruošęs rimtai valdžiai, ką parodė ir jos premjeravimas per šiuos labai sunkius metus“, – pridūrė jis.

Tuo metu tinklaraštininkas R. Savukynas teigė tradiciškai palaikantis konservatorius.

„Bet aš manau, kad ir šiuo atveju Lietuva ar taip, ar taip visvien laimės, nes laimi kandidatai, kurie yra provakarietiški, tai reiškia, kad bet kuriuo atveju mes turime gerą variantą“, – sakė jis.

Vis tik R. Savukynas pabrėžė, kad „I. Šimonytė yra daug logiškesnė“.

A. Kulitaitė teigė palaikyti I. Šimonytės atvykusi, nes „širdis mano su Ingrida“.

„Dėl proeuropietiškumo, aš nežinau, ar visiškai pilnai galima tai pasakyti apie G. Nausėdą, kiek tenka pasiskaityti, – savo pasirinkimą grindė nuomonės formuotoja. – Man tiesiog pats kaip žmogus yra turbūt ne mano žmogus (G. Nausėda – BNS). Kitas dalykas – jis gali išsižadėti savo vertybių vien tam, kad surinktų daugiau balsų. Tą aiškiai parodo jo priešiškumas homoseksualiems žmonėms.“

Suskaičiavus balsus daugumoje apylinkių, G. Nausėda surinko 78,87 proc. rinkėjų palaikymo, tuo metu I. Šimonytė – 19,59 procento.

G. Nausėdos štabe laukiama prezidento rinkimų rezultatų

G. Skaraitienės / BNS nuotr.

I. Šimonytės štabe laukiama prezidento rinkimų rezultatų

P. Peleckio / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Žemaitis

Kaip išversti "in-flu- enceriai' - tegu bus skystapletkiai.

va kam lenda į užpakalį „įtakotukai“„politologai“ atminkite!

Algirdas ir Remigijus Gataveckai, tinklaraštininkas Ričardas Savukynas, socialinių tinklų nuomonės formuotoja Agnė Kulitaitė, politologas Virgis Valentinavičius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS