Drėbtelėjo: atleidžiamas Kalvarijos politikas su kolegomis atsisveikino pasiųsdamas juos n****i | Diena.lt

DRĖBTELĖJO: ATLEIDŽIAMAS KALVARIJOS POLITIKAS SU KOLEGOMIS ATSISVEIKINO PASIŲSDAMAS JUOS N****I

  • 44

Kalvarijos savivaldybės taryba posėdžiauja antrą dieną iš eilės. Šiandien darbotvarkė – ilgesnė, vakar joje buvo tik vienas klausimas, bet jo svarstymas baigėsi necenzūriniais žodžiais.

Inicijuotam Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Karolio Babecko atleidimui iš pareigų prieš terminą pritarta. Tokia iniciatyva atsirado tuomet, kai savivaldybės taryboje buvo suformuota nauja dauguma.

Oficiali atleidimo priežastis – praradus Kalvarijos savivaldybės tarybos pasitikėjimą.

Po slapto balsavimo, kurio rezultatai K. Babeckui buvo labai nemalonūs, jis nutarė pasisakyti ir pats.

Valdančiosios daugumos narių jis klausė, ar šiems nerūpi savivaldybės reputacija, ir ar ne gėda, dėl jau sklandančių legendų apie savivaldybės veiklą, apie nuomonių kaitaliojimą keičiantis vėjo krypčiai.

Jis teigė, kad laikas pagalvoti apie savivaldybės įvaizdį, kvietė susimąstyti, ar tikrai asmeninės ambicijos siekti postų turėtų būti aukščiau už norą kurti patrauklią aplinką visiems savivaldybės gyventojams.

„Gal verta kritiškiau vertinti savo kompetencijas ir tęsti pradėtus darbus?“ – skaitė pasisakymą atleistas politikas.

Deklaruodamas rūpestį savivaldybės reputacija jis visus pribloškė trumpu, bet konkrečiu atsisveikinimu: rusišku keiksmažodžiu „иди н***й“.

Frazė su šiuo keiksmažodžiu ir rusų kariniu laivu palaikant Ukrainą dabar dažnai naudojama. Ji pripažinta cenzūrine, tačiau K. Babeckas apie paramą Rusijos niokojamai šaliai niekaip neužsiminė.

Savivaldybės puslapyje pateiktas K.Babecko telefoto numeris, operatoriaus teigimu, yra nenaudojamas. Meras Vincas Plikaitis, nepritaręs K.Babecko atleidimui ir tam, kad būtų svarstomas jo atleidimas, telefonu neatsiliepė, o jo pavaduotojas Kęstutis Bagdanavičius, įgaliotasis tarybos narys, atleidimo posėdžiui sušaukti, sakė situaciją galėsiantis pakomentuoti po pietų, kai baigsis šios dienos tarybos posėdis.

Viešojoje erdvėje Kalvarijos savivaldybė nuskambėjo ir pernai, kai uždaras mero vakaras pasibaigė smurtu, buvo sužaloti du žmonės. Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas K. Babeckas tuomet LRT.lt sakė, kad incidentą sukėlė agresyviai nusiteikę asmenys, patekę iš gatvės.

„Vyko uždaras mero organizuotas vakaras, kuriame dalyvavo svečiai su oficialiais mero pakvietimais, todėl pašaliniai asmenys nebuvo kviesti. Incidentas, kurį sukėlė pašaliniai asmenys, įvyko po oficialaus svečių priėmimo, dauguma svečių buvo išsiskirstę, likusieji laukė atvykstančio transporto“, – komentavo K. Babeckas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (44)

Antanas

Klaipedos savivaldybej tikrai daug visokio plauko klerku sedi, pinigus plauna, kelius statosi uz miesto, taciau mieste nieko netvarko, NIEKO jokios naudos KLAIPEDOS MIESTUI.

Ačkarikas

O rusiškai galima nesikeikt?

išvada

Eikit NX.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS