Du parlamentarai vyksta į Ukrainą palaikyti protestuotojų | Diena.lt

DU PARLAMENTARAI VYKSTA Į UKRAINĄ PALAIKYTI PROTESTUOTOJŲ

  • 5

Seimo valdyba liberalą Petrą Auštrevičių ir konservatorių Kazį Starkevičių išleido į Ukrainą, kurioje tęsiasi protestai prieš šalies valdžią.

Valdyba penktadienį pritarė, kad parlamentarai vyktų į dviejų dienų privačią kelionę į Kijevą.

Pasak P.Auštrevičiaus, kelionės metu jie planuoja susitikti su protestuojančiais žmonėmis, opozicijos atstovais, neatmeta galimybės, kad gali būtų susitikimų ir su valdžios atstovais.

"Visų pirma, taip privati kelionė, tai nėra Seimo įgaliojimas, ir mums duotas leidimas vykti į kelionę. Mes tikrai bandysim būti Maidane ir solidarizuotis su žmonėmis, kurie ten yra. Tikiuosi, kad mums pavyks informuoti Maidano dalyvius apie Seimo pareiškimą dėl situacijos Ukrainoje, neabejojame, kad sutiksim opozicijos lyderius, neatmetu galimybės, kad gali būti ir kontaktų su valdžia, ambasada imasi tokių žingsnių", - BNS sakė P.Auštrevičius.

Seimo Užsienio reikalų komitetas (URK) šią savaitę nusprendė nesiųsti oficalios delegacijos į Ukrainą, penktadienį BNS sakė komiteto pirmininkas socialdemokratas Benediktas Juodka. Pasak jo, toks sprendimas priimtas, nes Ukrainoje jau lankosi įtakingi Europos Sąjungos (ES) pareigūnai.

Ketvirtadienį Lietuvos Seimas pareiškimu griežtai pasmerkė smurto naudojimą Ukrainoje ir pabrėžė, kad provokaciniai veiksmai negali būti pretekstu naudoti jėgą prieš taikius protestuotojus. Dokumente ES siūloma svarstyti sankcijas Ukrainos valdžiai.

Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui pernai lapkritį per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje atsisakius pasirašyti Ukrainos ir ES asociacijos sutartį, į gatves išėjo tūkstančiai ukrainiečių. Pastarosiomis dienomis jų protestas Kijeve peraugo į susirėmimus su vietos milicija. Skaičiuojama, kad nuo sausio 19 dienos į medikus pagalbos kreipėsi per 150 protestuotojų, žuvo penkis asmenys.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jonis

Sutinku su kauniečių kur darniai lendat į kitas valstybes

Valius.V.

Kažkada buvome viena valstybė valdant Vytautui, turėtume reikšti daugiau moralinės šilumos Ukrainai. Ten dabar sėdi nusikaltėlių vyriausybė, lygiai tokia pat GKČP kaip prie Gorbačiovo pučo dienomis buvo Maskvoje.

SIAULIETIS

KAUNIETI JEI NESUPRANTI KAS TEN VYKSTA TAI ISVIS NERASYK,KOKIE TAU TEN NUSIKALTELIAI.TEN JU VALDZIA NUSIKALTUS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS