Du „valstiečiai“ mano, kad premjeras ir ministrai uždirba per mažai | Diena.lt

DU „VALSTIEČIAI“ MANO, KAD PREMJERAS IR MINISTRAI UŽDIRBA PER MAŽAI

„Valstiečiai“ Tomas Tomilinas ir Jonas Jarutis siūlo kelti pareiginės algos koeficientus premjerui ir ministrams.

Premjero pareiginio atlyginimo koeficientas didėtų nuo 25,8 iki 29,2, t. y. alga be priedų kiltų nuo 4463 iki 5051 euro, ministrų – nuo 23,8 iki 26,89, t. y. nuo 4117 iki 4651 euro iki mokesčių.

Siūloma, kad nauji koeficientai įsigaliotų nuo spalio.

Parlamentarai aiškinamajame rašte tvirtina, kad per valstybės tarnybos reformą tarnautojų pareiginių algų koeficientai padidėjo, į jų sudėtį įtraukus priedus už kvalifikacines klases, tuo metu Ministrų kabineto nariams šie dydžiai nebuvo keisti nuo 2014 metų.

„Todėl tarp valstybės tarnautojų ir ministrų apmokėjimo dydžių atsiradęs santykis tapo neproporcingas, palyginti su jų atsakomybe“, – teigiama pataisos aiškinamajame rašte.

Anot iniciatorių, pataisomis Vyriausybės narių darbo apmokėjimas bus suderintas su valstybės tarnautojų  apmokėjimu už darbą ir sudarytos sąlygos „mokėti teisingą darbo užmokestį, neleidžiantį atsirasti nepagrįstoms darbo užmokesčio dydžių disproporcijoms“.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

manau tiems dviems pazalivusiems kolchoznykams

reikia isdauzyt snukius ir problemos nebeliks .........

V.L

......O pensijos ar Lietuvoj ne per MAZOS??? Nu valstieciai daro "IDIRBI" sekantiems rinkimams.

Ona

Tai dar "PAMIRSO" prokurorams ir korumpuotiems TEISEJAMS padidinti. JAU VAGNORIUS TEISEJAMS DIDINO ALGAS< KAD NEVOGTU> O TEISEJAI AR PAKLAUSE VAGNORIAUS, NORS JIEMS ALGOS BUVO DAZNAI DIDINAMOS. PRIEDES VILKAS VISTIEK ZIURES I MISKA. BE DIDELIU MOKSLO ZINIU, BE MORALES IR BE JOKIOS IDEOLOGIJOS ZMONES RENKAMI I VALDZIA. O KODEL PAMIRSTAMOS SLAUGYTOJOS, GYDYTOJAI, KURIE TIESIOGIAI KONTAKTUOJA SU ZMONEMIS. POLITIKAI KONTAKTUOJA DAUGIAU PRIES RINKIMUS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS