A. Dulkiui psichikos sveikatos klausimais patarinės E. Diržius | Diena.lt

A. DULKIUI PSICHIKOS SVEIKATOS KLAUSIMAIS PATARINĖS E. DIRŽIUS

  • 17

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio patarėjo pareigas penktadienį pradėjo eiti Edgaras Diržius.

Kaip pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, iki šiol Kauno klinikose dirbęs medikas patarinės ir konsultuos ministrą asmens bei visuomenės psichikos sveikatos klausimais.

Pasak sveikatos apsaugos ministro A. Dulkio, sulaukiama didelio visuomenės poreikio ir dėmesio psichikos sveikatos paslaugoms, todėl svarbu tiek užtikrinti jau patvirtintų programų gyvybingumą, tiek suteikti erdvę naujoms iniciatyvoms.

„Karas Ukrainoje ir postkovidinis periodas suaktualino psichikos sveikatos paslaugų poreikį. Didinant jų prieinamumą, plečiamas psichikos sveikatos paslaugas teikiančių gydymo įstaigų tinklas, startavo ne viena su psichika susijusi iniciatyva, patvirtintas naujasis savižudybių prevencijos planas. Tikiu, kad Edgaro patirtis ir nuoseklus mokslinis bei profesinis darbas leis išlaikyti reikiamą dėmesį šiai sričiai“, – teigia ministras.

E. Diržius viliasi, kad jo patirtis visuomeniniame sektoriuje, iniciatyvos nemedikamentinės pagalbos srityse bei administracinės-vadybinės žinios padės siekti geresnės psichikos sveikatos Lietuvoje.

„Nepaisant iššūkių, matome mažėjančią stigmą psichikos sveikatos srityje, vis atviriau kalbame apie psichikos sveikatos problemas. Jų sprendimas neapsiriboja sveikatos priežiūros sistemos ribomis, tačiau jos svarbos nuvertinti negalima, todėl  džiugina didėjantis dėmesys psichikos sveikatos priežiūrai. Biopsichosocialinis modelis apima visus lygmenis: medicininį, psichologinį ir socialinį, tik bendradarbiaujant visiems lygiams galime siekti rezultatų“, – teigia E. Diržius.

Anot ministerijos, naujasis patarėjas jau daugiau nei dešimt metų specializuojasi psichikos sveikatos srityje. Pastaruoju metu jis dirbo gydytoju psichiatru Kauno klinikose, o taip pat vadovavo šios gydymo įstaigos Gydymui atsparių nuotaikos psichikos sutrikimų centrui, dirbo Stacionarinių paslaugų koordinavimo tarnyboje. Jis yra vienas iš Jaunųjų psichiatrų asociacijos įkūrėjų.

E. Diržius yra baigęs Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Medicinos fakultetą, kur įgijo medicinos sveikatos magistro laipsnį bei gydytojo psichiatro specialybę. Šiuo metu jis tęsia studijas to paties universiteto doktorantūroje, taip pat vykdo pedagoginę veiklą.

E. Diržius yra paskelbęs keletą tarptautinių mokslinių straipsnių psichiatrijos srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Tai

Gal sumažės sergančiųjų ir juo labiau mirčių nuo KOVIDo ???

Korupcijos taisyklė

Paskiri nieko nesuprantantį ministrą ir jį apstatai konsultantais kurie dulkins ir ministrą ir biudžetą ir pasistatys ne vieną pilaitę nidoje, palangoje ir ispanijoje. Diržius tam sutvertas genetiškai ir kaunietiškai..

Kas nors parašykit

Ar jis buvo geras specialistas? Nes kažkada siūlė. Bet galvoju gerai, kad nėjau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS