A. Dulkiui skaitmenizacijos ir modernizacijos klausimais patarinės O. Niakšu | Diena.lt

A. DULKIUI SKAITMENIZACIJOS IR MODERNIZACIJOS KLAUSIMAIS PATARINĖS O. NIAKŠU

  • 6

Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio komandoje pradeda dirbti patarėjas Olegas Niakšu, jis patarinės sveikatos sistemos skaitmenizacijos ir modernizacijos klausimais, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pasak pranešimo, naujasis patarėjas yra sukaupęs daugiau nei 20 metų patirtį įgyvendinant ir valdant skaitmenizacijos projektus Europoje, Azijoje ir Afrikoje, yra tokių tarptautinių organizacijų, kaip Jungtinės Tautos, vykdančios plėtros programą, Pasaulio bankas, Vokietijos vystymo bankas KfW, ekspertas. Jis aktyviai dalyvavo rengiant valstybines skaitmeninės transformacijos programas, strateginius planus sveikatos, edukacijos ir E. valdžios srityse.

Kaip nurodo ministerija, O. Niakšu studijavo informacines technologijas Vilniaus Gedimino technikos ir Vilniaus universitetuose, toliau savarankiškai kėlė kvalifikaciją, įgydamas tarptautinius sertifikatus projektų valdymo bei E. sveikatos srityse. Vilniaus universitete jis apsigynė technologijų mokslo daktaro laipsnį. Naujasis patarėjas yra paskelbęs mokslinių publikacijų duomenų valdymo ir E. sveikatos srityse.

A. Dulkio teigimu, sveikatos apsaugos sistemos skaitmenizacija vyksta sparčiai, e. sveikatos platforma yra tapusi vienu svarbiausių medikų darbo įrankių, populiarėja ir išankstinė pacientų registravimo sistema, todėl, anot jo, kyla poreikis toliau tobulinti ir vystyti esamus informacinių technologijų projektus.

„Kartu su Olego prisijungimu prie politinės komandos bus užtikrintas tinkamas dėmesys skaitmeninių įrankių plėtrai“, – sako ministras.

O. Niakšu teigimu, visame pasaulyje sveikatos apsaugos sektoriui susiduriant su kvalifikuotų specialistų trūkumu, senstančia visuomene ir dėl to kylančiais sistemos iššūkiais, skaitmeninė transformacija yra „svari priemonė, kuri padeda spręsti šias problemas, ir, ekspertų manymu, ilgainiui taps kertine formuojant rytojaus sveikatos apsaugos sistemą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Baikit niokot sveikatos sistema

Kodėl reikia griaut ankstesnes tvarkas kurios buvo geros, apgalvotos ir pritaikytos mūsų visuomenės reikmėm? Kodėl per keliasdešimt metų tų pačių partinių valdymo taip nusmukdyta viskas ir nuvaryta iki beviltiškumo? Ar ne todėl kad užmiršę bet kokią sąžinę valdantieji rūpinasi tik kaip turėt kuo daugiau naudos SAU ir niekas kitas jiems nerūpi?Pasižiūrėjus, taigi vyksta tik primityvus vogimas ir Tautos apiplėšinėjimas.Konstitucijos priesakų - nerasta.Socialinio teisingumo ir saugumo - nerasta.Teisėsaugos ginančios tautos interesą - nerasta.Pagaliau, aiškių nusikaltėlių gaudymo ir nuteisimo - nerasta...Valstybinis biudžetas įslaptintas o jame būtiniems lietuvių Tautos poreikiams pinigų nėra, bet visam kitam/ žydams cihanowskoms ar kokiem perėjūnam bėgantiem iš savo šalies ieškot gyvenimo be rūpesčių - kiek nori / Kur gyvename ir kaip gyvename, Lietuviai?! Gal jau laikas kategoriškai išbraukt visus tokius dukius, shimongaujas ir liberpyderbrudus iš Lietuvą valdančiųjų sąrašo?Visam laikui

d

tu žmogos išpurentas,nedaryk sau GĖDOS AMŽIAMS,tave šiukšle išnaudojo o dabar kur nori ,bet žmoga,lgbt.šiukšliniu lansbergiu šaika,tave dulky dulky dulky tavo ateitis PASKAITYK PRAEITUS PRIMINIMUS

susirado

Be ruskio konservata nu negali gyvent
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS