A. Dulkys lankėsi Ukrainoje, aptarė tolesnį bendradarbiavimą | Diena.lt

A. DULKYS LANKĖSI UKRAINOJE, APTARĖ TOLESNĮ BENDRADARBIAVIMĄ

  • 0

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys šią savaitę lankėsi Ukrainoje, aptarė tolesnį dvišalį šalių bendradarbiavimą.

Vizito metu jis lankėsi šios šalies gydymo įstaigose bei dalyvavo Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijos organizuojamoje konferencijoje „Tarptautinė medicinos partnerystė: kaip Ukrainos atsigavimo ir saugumo garantija“, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Pasak ministro, norint veiksmingai spręsti sudėtingus karo keliamus iššūkius ir užtikrinti koordinuotą, atsparų atsaką sveikatos apsaugos srityje ateityje, būtina užmegzti kelių lygių partnerystes tarp valstybių.

„Pirmiausiai per tarptautinę medicinos partnerystę mes dalinamės patirtimi ir ištekliais su Ukraina. Antra, šios partnerystės suteikia sveikatos priežiūros darbuotojams galimybių dalijantis gerąja patirtimi ir skatinant profesinį tobulėjimą. Trečia, tai pagalbos suteikimas nukentėjusiems nuo karo – tiek pačioje Ukrainoje, tiek  pabėgėliams ir perkeltiesiems asmenims“, – teigė A. Dulkys.

Kartu į Ukrainą vyko ir Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų atstovai. Jie – atstovauja Lietuvos gydymo įstaigoms tarptautinio medicininio bendradarbiavimo projekte su Ukraina.

Kijeve vykusios konferencijos metu Santaros klinikų atstovai susitiko su ligoninės partneriais iš Mykolajivo srities suaugusiųjų ir Vaikų klinikinės ligoninės. Jų metu buvo galutinai suderintos Ukrainos specialistų stažuočių programos, kurios prasidės birželį. Pirmiausiai atvyks reabilitologų, neonatologų komandos ir ligoninėje stažuosis po dvi savaites.

Anot SAM, dėl saugumo detali delegacijos apsilankymo Ukrainoje dienotvarkė nebuvo viešinama iš anksto.

GALERIJA

  • A. Dulkys lankėsi Ukrainoje, aptarė tolesnį bendradarbiavimą
  • A. Dulkys lankėsi Ukrainoje, aptarė tolesnį bendradarbiavimą
  • A. Dulkys lankėsi Ukrainoje, aptarė tolesnį bendradarbiavimą
SAM nuotr.
Gairės: SAM, Arūnas Dulkys, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS