A. Dulkys rėžė: operuokite net patį popiežių, bet jeigu bus imami kyšiai, lauks tas pats | Diena.lt

A. DULKYS RĖŽĖ: OPERUOKITE NET PATĮ POPIEŽIŲ, BET JEIGU BUS IMAMI KYŠIAI, LAUKS TAS PATS

Valstybinei akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybai panaikinus chirurgo licenciją buvusiam Santaros klinikų vadovui Kęstučiui Strupui, ekspremjeras Saulius Skvernelis pareikalavo sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio pasiaiškinimo. Opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ lyderis ketvirtadienį Seime vykusios Vyriausybės valandos metu neslėpė nusivylimo ir nuostabos šiuo tarnybos žingsniu. Parlamentaras kartu pasiteiravo, ar šis, jo nuomone, į logiką netelpantis sprendimas, nebuvo pasekmė spaudimo, kurį esą galėjo padaryti ir pats ministras.

„Lietuvos medicina visada buvo garsi savo unikaliais gydytojais – pasaulinio masto profesoriais, kurie darė unikalias operacijas, gelbėjo žmones. Šiuo metu kas vyksta su akademiku profesoriumi Kęstučiu Strupu netelpa į jokius logikos rėmus. Pirmiausiai jis tapo pseudoambicijų teisėsaugos auka. Nepaisant to, šiandien yra atimta licencija. Ir licencija atimta – gal jūs patvirtinsite arba paneigsite – po jūsų sprendimo, kada buvo padarytas spaudimas akreditavimo tarnybai. Gal galite paaiškinti šios istorijos esmę“, – į ministrą kreipdamasis sakė S. Skvernelis.

„Kiek dar reikia teisėsaugai savo ambicijas tenkinti ir jūsų rankomis tą žmogų sunaikinti. Ir kas prisiims atsakomybę už tuos pacientus, kurie šiandien laukia unikalaus akademiko operacijų... Arba jei jie neišgyvens, arba bus stipriai pabloginta jų gyvenimo kokybė“, – jautrų toną užduodamas tęsė ekspremjeras.

Tokia S. Skvernelio užklausa ir netiesioginis įtarimų metimas sulaukė aštraus A. Dulkio atsakymo.

„Operuokite net patį popiežių, bet jei iš Lietuvos žmonių bus imami kyšiai su licencijomis, bus taip pat“, – rėžė A. Dulkys.

„Matyt, nauja pradžia sveikatos apsaugos sistemoje. Per 30 metų Lietuvoje licencijos buvo tik dalinamos, bet niekada jų kažkodėl niekas neatėmė. Lietuva yra teisinė valstybė – yra įstatymai, yra teismų sprendimai, yra akreditavimo tarnyba, kuri, vertindama pagal teisės aktus, tai daro. Jokio spaudimo aš asmeniškai nedariau, vadovautasi teisės aktais“, – aiškino A. Dulkys.

Praėjusiais metais Vilniaus apygardos teismas paliko galioti pirmosios instancijos teismo nuosprendį, kuriuo K. Strupas buvo pripažintas kaltu dėl smulkaus kyšininkavimo. Teismas konstatavo, kad buvęs Santaros klinikų vadovas K. Strupas, būdamas valstybės tarnautojas – VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų generalinis direktorius bei praktikuojantis chirurgas, 2018 m. sausį iš pacientės paėmė kyšį už tai, kad pacientės pageidaujamu laiku pats atliktų jai operaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Gal użtenka?

Gal uźtenka medikams saipytis iš żmoniu, koks pożiūris į ligonius żinome, teko matyt ir geru gydytoju, tas dżiugina ir paguodżia o kiti visi nugydo ir dar pinigus paima ir kvailina zmogucius, Cia zmoniu gyvybe ir sveikata

Na ir kas

Dar pasidomėtu Ministras ar ne uż ligonines pinigus bylinejasi su nukentejusiais ligoniais, iš viso grażu , ar 5 metus ne uż liginiams skisrtas lêsas teismai apie nieka, o mes renkam pinigus ligoninems , sergantiems nes vis truksta aparatu, gal geriau aparatus pirkti, zmones gydyti , jokios atsakomybea nera kada priims įstatumus kaip użsienyje kaip atsako gydytojas o čia tik atsiprašau

Lietuve

Nereikia taip keikt Ministro, jis dirba savo darbā,żmones skukdziasi, gydytojus vertint, atlyginimus, o kada bus atsakomybe ir kada ligonius vertina? Juk zmones taip pat moka visà gyvenima ir turi prašyt gydyti? Kada żmones prades gydyti normaliai? Tik operuot apsimoka, kai pamatai savo e sveikatoj kiek sumoketa uz nuo 5000 eur ir dar ima pinigus kip niekur nieko tai aišku esi kvailas, iš kvailiû ir statosi namus, nugydo, daro nesàmones tai bent tyletu, żmogus beveik numiees buna, nesako, o ima pinigus. gudruciai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS