E. Dobrowolska su Airijos atstovu aptarė tribunolo Rusijos karo nusikaltimams steigimą | Diena.lt

E. DOBROWOLSKA SU AIRIJOS ATSTOVU APTARĖ TRIBUNOLO RUSIJOS KARO NUSIKALTIMAMS STEIGIMĄ

  • 4

Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska penktadienį Vilniuje susitikusi su Airijos Teisingumo departamento viceministru Jamesu Browne'u (Džeimsu Braunu) aptarė specialiojo tribunolo Rusijos karo nusikaltimams tirti steigimą.

„Karinės agresijos Ukrainoje akivaizdoje Lietuvos lyderystė ieškant teisinių mechanizmų Rusijos visapusiškai atsakomybei užtikrinti duoda rezultatų: pirmieji arešto orderiai jau išduoti, tačiau mūsų šalis ir toliau aktyviai dalyvauja visuose tarptautiniuose formatuose šiuo klausimu, ypač daug dėmesio skirdama specialaus tarptautinio tribunolo įsteigimo klausimui“, – susitikime sakė E. Dobrowolska.

Kaip pranešė Teisingumo ministerija (TM), E. Dobrowolska pažymėjo, kad šiuo metu svarbu diskutuoti apie teismo sprendimų už akių priėmimą, nes tarptautinė teisė tokią galimybę numato, akcentavo valstybių palaikymo ir veiksmų konsolidavimo svarbą užtikrinant tarptautinį teisingumą.

Teisingumo ministerijos nuotr. 

Pasak TM pranešimo, susitikime pabrėžta, kad specialusis tribunolas turėtų tapti teisėtu ir autoritetingu teisingumo mechanizmu, galinčiu efektyviai atlikti savo darbą – patraukti atsakomybėn Rusijos politinės ir karinės vadovybės atstovus už agresijos prieš Ukrainą nusikaltimą, todėl svarbus kiekvienos šalies indėlis jį steigiant.

Taip pat Airijai rengiantis prisijungti prie Europos prokuratūros (EPPO) veiklos, pristatyta Lietuvos patirtis šioje srityje, Airijos įdirbis parengiant tam reikalingą įstatyminę bazę, priimant nacionalinės teisės aktus.

Ukraina, Lietuva ir kitos regiono šalys siekia, kad Rusijos agresijos nusikaltimus nagrinėtų specialus tribunolas, kuris atsakomybėn leistų patraukti ir Kremliaus vadovus.

GALERIJA

  • E. Dobrowolska su Airijos atstovu aptarė tribunolo Rusijos karo nusikaltimams steigimą
Teisingumo ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

Kaip cia jos pavarde raso debiliskai? Gal ir arabiskas savo rastu rasyt?

alio dabrovolnaja sucka

laukiam su nekantrumu kada bus isteigtas tribunolas lietuvos valdzios pradedant nuo prezidenturos nusikaltimais mes zmones kantrus ir gumanus visu neissaudinsime bet i belange uzdarysim

As

Oho kad nutuko dabravolska!!!! Kaip kokia vaiksciojanti spynta....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS