E. Dobrowolskai perėmus J. Šiugždinienės pareigas, sporto bendruomenė – nežinomybėje | Diena.lt

E. DOBROWOLSKAI PERĖMUS J. ŠIUGŽDINIENĖS PAREIGAS, SPORTO BENDRUOMENĖ – NEŽINOMYBĖJE

  • 21

Prieš porą savaičių iš Švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų pasitraukus Jurgitai Šiugždinienei, ją laikinai pavaduoja Teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska. Tiesa, ji dar nė karto nesusitiko su sporto bendruomene. Didelei daliai sportininkų vasarą vyksta svarbiausios sezono varžybos. Atletai svarsto, kokia ateitis jų laukia, o pavaduojanti ministrė tiesaus atsakymo į tai neturi, skelbia LNK žinios.

Kokia sporto ateitis laukia – neaišku. Apie sporto ateitį klausta sporto federacijų, asociacijų vadovų nuomonės bei kalbinti valdžios atstovai.

„Sprendimas  skirti laikiną ministrą nėra geras visai sporto (kaip ir švietimo)  sistemai. Todėl, tas laikinumas nusimato pakankamai ilgas“, – teigė Nacionalinės sporto federacijų asociacijos direktorius Edis Urbanavičius.

Kokia nusimato sportininkų ateitis,  pavaduojanti ministrė atsakyti negali.

„Ar teko bendrauti su sporto federacijomis, sportininkais atletais, išklausyti jų nuomonę?“ – klausė žurnalistas.

„Pagrindinis dalykas – šias pareigas turiu laikinai – dar tik antra savaitė. Su komanda sėdime, aptariame, kokias turime reformas, vasaros metu matome nemažai einamų dalykų, kuriuos būtina jau per vasarą padaryti “, – kalbėjo teisingumo ministrė, laikinai einanti švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Neišgirdęs atsakymo į klausimą, žurnalistas bandė teirautis dar kartą: „Su jokiais atletais kol kas nesusitikote?“ 

„Gaunu nemažai laiškų iš atskirų klausimų. Turime atsiminti, kad šiuo metu realizuojamos netgi kelios reformos, kalbame apie įtraukųjį ugdymą, tarpinius egzaminus–patikrinimus“, – ir toliau  aptakiai kalbėjo E. Dobrowolska.

Sporto bendruomenės atstovai jau ne vienerius metus tikisi iš valdžios stabilumo, tačiau panašu, kad visuomet išeina  atvirkščiai.

„Mes nematome, kol kas iš ministerijos pusės labiausiai jau treti metai strategiškumo. Mes jo taip ir neišvystėme, nors apie tai visą laiką kalbėjome. Nėra kriterijų patvirtintų sporto infrastruktūrai. Jau treti metai įpusėjo. Tai yra įrašyta Vyriausybės programoje“, – akcentavo E. Urbanavičius.

Sporto sritį kuruojantis viceministras Linas Obcarskas ramina atletus, kad darbai nesustos, nors pripažįsta, kad dvi ministerijas kuruojančiai E. Dobrowolskai užduotis – ne iš lengvųjų.

„Kiek pavyksta, turbūt tiek ji ir įsigilins. Be abejo, ta sritis ypatingai plati: ir švietimas, ir mokslas, ir sportas“, – ministrę bandė  teisinti  L. Obcarskas.

Buvusi ministrė tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniuose forumuose aktyviai pasisakė prie rusų ir baltarusių sportininkų grąžinimą į tarptautinius turnyrus. Kaip bus dabar, irgi kol kas neaišku.

„Kreiptąsi į federacijas ir į tarptautinį olimpinį komitetą bandant nuveikti darbus ES lygmeniu. Dabar šie darbai greičiausiai sustos, nes ji asmeniškai ant savęs buvo pasiėmusi šiuos darbus“, – sakė baidarininkas, Nacionalinės sportininkų asociacijos generalinis sekretorius Mindaugas Maldonis.

Pasak viceministro griežta Lietuvos pozicija dėl rusų ir baltarusių sportininkų – nesikeičia.

„Išlaikome visą tą patį darbo stilių. Deriname viską su mūsų sporto organizacijomis, su tarptautiniu olimpiniu komitetu, su parolimpinių komitetu, taip pat su tarptautiniais partneriais. Niekas nesikeičia, stilius tas pats“, – teigė L. Obcarskas.

Jau birželio 21 dieną Lenkijoje startuos vienas svarbiausių sezono sporto renginių – Europos žaidynės, kuriose Lietuvai atstovaus apie 130 atletų.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

vilius

keista kai sportui vadovaus mažamoksle stora,apsileidusi merga su 2W pavardeje iš homių myletojų partijos

>>>Jonas

>>>teisus ...tikrai Sportiška )

nuzmogejamas

Jo apsivogusi ministre eina i naujas pareigas,tukstanti euru tipo grazino ,o kiek dar pasleptu,,,,,,,iki ko dasigyvenom vagiu era musu valdzioje,nei gedos nei sazines,ir dar gauna kede,liuks musu seimas ,skaitykit lietuva isvogta,amen,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS