E. Gentvilas apie „valstiečius“: piemenų poelgiai | Diena.lt

E. GENTVILAS APIE „VALSTIEČIUS“: PIEMENŲ POELGIAI

„Valstiečiams“ nutarus nesitraukti iš valdžios Seimo narys liberalas Eugenijus Gentvilas valdančiųjų nuomonės pasikeitimą įvertino kaip „piemenų poelgius“.

„Aš vertinu tai kaip piemenų poelgius. Kalbu apie tuos 10 dienų iki pirmojo Prezidento rinkimų turo, kai buvo šnekama, ką darysime, kai nelaimėsime - tai ir nelaimėjo. Prisišnekėjo, prisidirbo, principingai kaip jaunas piemenukas rėkė, kad trauksimės, paskui atsitiko kitaip. Aš rasčiau pateisinimą R. Karbauskiui dviem atvejais: buvo išgėręs arba kavos gal gėrė, ko gyvenime nėra daręs. Aš nesuprantu, kas jo galvoje dedasi“, - taip trečiadienį „valstiečių“ nuomonės pasikeitimą įvertino E. Gentvilas.

Prisišnekėjo, prisidirbo, principingai kaip jaunas piemenukas rėkė, kad trauksimės, paskui atsitiko kitaip.

Jis pastebėjo, kad „valstiečių“ frakcijoje atsirado sveikesnio proto žmonių iš pat pradžių, kurie sakė: „nesiekime Europarlamento ar Prezidento rinkimų su Seimo rinkimų metu gautu mandatu, turime dirbti iki pabaigos“.

Prieš Prezidento rinkimus „valstiečių“ lyderis R. Karbauskis sakė, kad partijai pralaimėjus Prezidento ir Europos Parlamento rinkimus, „valstiečiai“ gali trauktis iš valdančiosios daugumos. Tačiau po antradienį vykusios „valstiečių“ frakcijos posėdžio jo tonas pasikeitė.

Pasak R. Karbauskio, sprendimus dėl Vyriausybės, dėl buvimo valdančiojoje koalicijoje priiminės penktadienį posėdžiausianti „valstiečių“ partijos taryba.

„Bet šiandien absoliuti dauguma pasisakiusių, reikėtų sakyti, kad praktiškai visi, pasisakė už tai, kad mes turime prisiimti atsakomybę, kadangi matome, kad niekas jos nesiruošia prisiimti. (....) Prezidentas ar prezidentė, kuris bus išrinktas, šnekėsis su valdančiąja dauguma, kadangi kitos, matyt, neatsiras. Kaip suprantu iš viešų komentarų, kad niekas ir nepretenduoja jos kurti. Tai tokiu atveju bus ieškoma sprendimo“, - sakė R. Karbauskis.

Politikas sakė suprantąs, kad niekas nenori imtis atsakomybės. „Visi tai sako, netgi opozicija, kad mes turime dirbti šitoje situacijoje. Turime išklausyti ir partijos tarybos nuomonės ir po to priimsime sprendimą - vienokį ar kitokį“, - sakė R. Karbauskis.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Ką gali pragertu veidu parašyti Gentvilas ? Kliedi nesąmones,kažkoks keistas tipas-vagių liberalų vadas

skaitytoja

o jau liberalai su konservatoriais tikėjosi sėsti į valdžios kėdes bet reikės dar palaukti kol gausite kyšiukus konjako dėžutėse būtų žmonės protingi kad niekada už jus nebalsuotų

Anonimas

Tai ne piemuo sugalvojo,o sovietnikai,nori dar daugiau prisigrobti ir visur kelti kainas.O ir padaugėjo atvykėlių.Tai liudnas bus gyvenimas su tą valdančiąją sistema,nieko gero nesulauksime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS