E. Gentvilas: G. Steponavičius prisiėmė pakankamą atsakomybę | Diena.lt

E. GENTVILAS: G. STEPONAVIČIUS PRISIĖMĖ PAKANKAMĄ ATSAKOMYBĘ

  • 8

Liberalų frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas sako, jog kaip specialusis liudytojas teisėsaugos apklaustas Gintaras Steponavičius prisiėmė pakankamą atsakomybę sustabdydamas narystę partijoje.

„Jo atsakomybės prisiėmimas - normalu, žmogus pasitraukė iš partijos, sustabdo narstę partijoje, kad neveltų partijos (...), jis nuima atsakomybę nuo partijos, - žurnalistams trečiadienio vakarą sakė E.Gentvilas. - Dėl Seimo nario statuso atsisakymo - tikrai nemanau, kad tai būtų adekvati reakcija į tą nesusipratimą“.

Jo manymu, kolega gali likti ir liberalų frakcijoje.

E.Gentvilas taip pat pridūrė, kad G.Steponavičius yra įteikęs prašymą atšaukti jį iš frakcijos seniūno pavaduotojų, bet kol kas tai nepadaryta, nes politikas šią savaitę nedalyvavo frakcijos posėdyje. 

E.Gentvilo žiniomis, išskyrus G.Steponavičių ir Vilniaus merą Remigijų Šimašių, apklaustą kaip liudytoją ir apie tai viešai skelbusį, likę liberalai apklausti jau po rinkimų. Jis pats sako apie tai viešai nurodęs lapkričio 17-ąją, savo darbotvarkėje, informuodamas, jog lapkričio 18-ąją dalyvaus apklausoje Generalinėje prokuratūroje.

Teisėsauga šiuo metu atlieka tyrimą, kuriame buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis įtariamas iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimundo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

„MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui pateikti įtarimai papirkimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

Pareigūnai birželį vienu metu atliko kratas buvusio Kauno mero Rimanto Mikaičio namuose Kaune ir G.Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose. Pats V.Toleikis tuomet apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT).

G.Steponavičius tuomet sakė visiškai neabejojantis fondo veiklos skaidrumu, o teisėsaugos veiksmus vadino suprantamais, nes tarp fondo rėmėjų yra buvęs tyrime figūruojantis koncernas „MG Baltic“. Parlamentaras teigė, kad per visą fondo gyvavimo istoriją šio koncerno parama sudarė apie 10 proc. visos paramos, tai yra 34 tūkst. eurų.

G.Steponavičius prokurorų apklaustas rugpjūtį. Pats G.Steponavičius teigė „neužfiksavęs“, kokiu statusu buvo apklaustas. Paaiškėjus informacijai dėl jo statuso pirmadienį jis sustabdė narystę partijoje, tačiau nemato reikalo atsisakyti Seimo nario mandato.

GALERIJA

  • Gintaras Steponavičius
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nekaltasis avinėlis

Koks tas Gentvilas partijos lyderis,jei nežino,kas joje dedasi.Tegu nevaidina nekaltą avinėlį-pakvies ir jį į apklausą.Masiulis paaukotas tik kaip atpirkimo ožys. Kol kas.

Xcfvg

Visus kurie Lietuvos milijonus iššvaistė,su turto konfiskaciją į kaliuzę dešimčiai metų,jie juk įvykdė stambiu mastu nusikaltimą,apgalvotą ,grupinį,sąmoningai suplanuotą,be gailesčio.Visų,garbaus amžiaus žmonių likimus pražudė,jaunus žmones privertė emigruoti,palikti tėvus,savus,tėvynę,pasmerkė badauti ,mirti nuo bado,prarasti butus,namus,šitie išsigimėliai turi kentėti ..... ką kenčia didžioji tautos dalis.

Kaunietis

Liberalas tai:„neužfiksavęs,nesupratęs,nieko nežinantis,už nieką neatsakantis,"- makaronų kabinėtojas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS