E. Gentvilas: LRTK seka „verygizmo“ ir „karbauskizmo“ pėdsakais | Diena.lt

E. GENTVILAS: LRTK SEKA „VERYGIZMO“ IR „KARBAUSKIZMO“ PĖDSAKAIS

Apie neigiamą serialo „Simpsonai“ poveikį prakalbusi Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) pedantiškai seka „verygizmo“, „karbauskizmo“ pėdsakais, teigia Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Jo teigimu, kalbos, kad dėl mažamečiams keliamo neigiamo poveikio serialą „Simpsonai“ reikėtų transliuoti po 21 val., yra tokio paties lygio nesąmonė kaip ir plėšyti imti žurnalų puslapiai, kai prieš metus įsigaliojo alkoholio reklamos draudimas.

„Man atrodo, kad kai kurios valstybės institucijos, tokios kaip LRT komisija, labai pedantiškai seka „verygizmo“, „karbauskizmo“ pėdsakais“, - „Žinių radijui“ kalbėjo E. Gentvilas. Pasak liberalo, pats „Simpsonų“ serialas nekelia jokios žalos mažamečiams, jame, pabrėžė politikas, esama tiesiog realaus gyvenimo apraiškų.

Kai kurios nesąmonės su puslapių plėšymais tapo juokingomis ir buvo atšauktos.

„Kaip daugelyje kūrybos (seriale. - ELTA) atrasi gyvenimo apraiškų, tokių kaip alaus gėrimas, pašnekėjimas apie seksą, lytinį gyvenimą ir taip toliau. Jeigu imtis priemonių ir uždrausti tokiu laiku demonstruoti, tada aš manau iš prekybos turi būti išimtos knygutės vaikams arba tėveliams, kaip tėvai supažindina savo vaikus su lytiniu gyvenimu, su lyčių skirtumais“, - kalbėjo politikas ir vylėsi, kad į viešumą pakliuvę LRTK ketinimai nebus įgyvendinti.

„Manau, kad nepridarysime nesąmonių, nes jau anksčiau pasimokėme. Kai kurios nesąmonės su puslapių plėšymais tapo juokingomis ir buvo atšauktos“, - apibendrino E. Gentvilas.

LRTK po to, kai gavo dviejų tėvų skundą dėl serialo „Simpsonai“ daromos neigiamos žalos mažamečiams, stebėsenos parengtame akte konstatavo, kad kai kurios serialo „Simpsonai“ scenos gali būti žalingos mažamečiams, nes rodoma, kaip vartojamas alkoholis, propaguojama daugpatystė, kalbama apie lytinį aktą.

LRTK svarsto, kad serialas „Simpsonai“ dėl to gali daryti neigiamą poveikį, todėl turėtų būti transliuojamas po 21 valandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Nerima

Bet juk iš tikrųjų žaloja vaikus: maži vaikai dar nekritiški, jie kopijuoja viską, ir net po daug metų gali išlįsti susiformavę pasamonėje modeliai. Dėl politinių ambicijų keliama audra stiklinėje. Palikite tai specialistams - psichologams ir pedagogams.

Stanislovas

Dažnai Konservatorių partijos lyderis G.Landzbergis kartoja tai , kad LVŽS valdantieji ir asmeniųkai Premjeras nesupažindino visuminės vienų ar kitų klausimu. Jei visuomenė nebūtu buvusi susipažindinta su S,Skvernelio planais ir darbais tuomet,nei LVŽS partijos lyderio , nei premjero tauta nepalaikytu. O gaunasi kitaip. Kiek suprantu, kad visuomenė labai mažai žino apie šiuolaikinius ir ankstyvesnius konservatorių darbus, kurie kaž kodėl tai slepiami nuo visuminės . Čia mano nuomonė, manau ji ne bus rodoma. :)

Ksrolis

O kam nesisektu dirbti? Jeigu reiktu tik mastyti ,ne ka kurti , o tik ka uzdrausti ....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS