E. Milešino profsąjunga tęs derybas su ministerija: kol kas nėra jokio sprendimo dėl streiko | Diena.lt

E. MILEŠINO PROFSĄJUNGA TĘS DERYBAS SU MINISTERIJA: KOL KAS NĖRA JOKIO SPRENDIMO DĖL STREIKO

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjunga (LŠMPS) pirmadienį nusprendė tęsti derybas su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

 

„Posėdis įvyko ir (profesinės sąjungos – BNS) tarybos sprendimas yra priimtas tęsti derybas dėl šakos kolektyvinės sutarties“, – pirmadienį BNS sakė profsąjungos vadovas Egidijus Milešinas.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas po naujausio derybų etapo su profesinėmis sąjungomis praėjusį penktadienį pasiūlė algas kitąmet kelti 21 proc., iš jų 10 proc. augimas būtų nuo rugsėjo, tačiau Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) vadovas Andrius Navickas pirmadienį pranešė, kad šie siūlymai profsąjungos kol kas netenkina. Ši profesinė sąjunga nuo ateinančio penktadienio ketina rengti ilgalaikį streiką.

Tuo metu pasak E. Milešino, ministro pateikti procentai ir formuluotės „dar iki galo nėra tenkinančios“.

„Turi atsirasti saugiklis vienas, nes mes šiandien dienai dar nežinome, koks bus šalies VDU už 2023 metus, tai nėra tikrai garantijos, kad tų 10 procentų nuo rugsėjo pirmos dienos užteks, turėtų atsirasti formuluotė, kad ne mažiau kaip 10“, – tvirtino profsąjungos vadovas.

„Principiniai dalykai tenkina, bet mes pačių formuluočių iki galo nesame matę. Kai ministras žodžiu pasako yra viena, bet kai matysime tikslias formuluotes, kaip tai atsiguls kolektyvinėje sutartyje, tada mes galutinai galėsime apsispręsti“, – pridūrė jis.

E. Milešinas tvirtino, kad kol kas LŠMPS nėra priėmusi sprendimo dėl streiko.

„Tikrai ne, kol kas nėra jokio sprendimo dėl streiko“, – sakė jis.

Vilniaus savivaldybė pirmadienį išdavė leidimą LŠDPS rengti mėnesio trukmės pedagogų mitingus.

Vyriausybė yra įsipareigojusi, kad kitąmet pedagogų atlyginimai turi pasiekti 130 proc. šalies atlyginimų vidurkio.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ne mokytoja

Ko ir reikėjo tikėtis - Milešiną visada viskas tenkina, nes jis tik imituoja derybas, kad jo "vedini" mokytojai nesukiltų prieš jį patį. Avinėlis vilko kailyje.

Nu nu

Milešinas tai mąstantis profsajungos lyderis ,bet jau Andrius Navickas tai kažkoks nesusipratimas,su juo niekas nesusitars,nes viskas jam negerai ir negerai,jam svarbu streikuoti,negalvoja apie mokinius,o avinų banda vadinama mokytojais eina iš paskos,jau prisicirkino laipiodami per ministerijos langus ir valgydami ,žinoma tik ne savo maistą,baigkit cirkus

Nustebe

Kas cia per kremliniu isdaigos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS