EK ragina Lietuvą užtikrinti ES kovos su terorizmu taisyklių perkėlimą į nacionalinę teisę | Diena.lt

EK RAGINA LIETUVĄ UŽTIKRINTI ES KOVOS SU TERORIZMU TAISYKLIŲ PERKĖLIMĄ Į NACIONALINĘ TEISĘ

  • 2

Europos Komisija (EK) ragina Lietuva bei kitas Europos Sąjungos valstybes užtikrinti tinkamą Bendrijos kovos su terorizmu taisyklių perkėlimą į nacionalinę teisę.

Kaip trečiadienį pranešė Komisija, dėl perkėlimo, be Lietuvos, buvo kreiptasi į Vokietiją, Kroatiją, Liuksemburgą, Lenkiją ir Suomiją.

Anot Komisijos, šios valstybės nepakankamai atsižvelgė į EK keliamus klausimus.

„Dabar jos turi per du mėnesius atsakyti ir imtis reikiamų priemonių. Jei nebus pateiktas priimtinas atsakymas, Komisija gali nuspręsti bylas perduoti ES Teisingumo Teismui“, – teigiama pranešime.

Pasak EK, ši direktyva į nacionalinę teisę turėjo būti perkelta iki 2018 metų rugsėjo.

Komisija į minėtas šalis, ragindama jas imtis būtinų priemonių nustatytiems trūkumams, susijusiems su jų perkėlimu į nacionalinę teisę, pašalinti, kreipėsi 2021-aisiais.

Direktyvoje dėl kovos su terorizmu yra pateikiamos nuostatos, pagal kurias kriminalizuojamos su terorizmu susijusios nusikalstamos veikos.

„(...) vykimas į užsienį siekiant įvykdyti teroristinį nusikaltimą, grįžimas į ES arba keliavimas ES viduje siekiant vykdyti tokią veiklą, mokymasis terorizmo tikslais ir terorizmo finansavimas, ir už jas taikomos sankcijos“, – tokių veikų pavyzdžius pateikia Komisija.

Šiose taisyklėse taip pat išdėstytos specialios nuostatos dėl terorizmo aukų, siekiant užtikrinti, kad jos galėtų gauti patikimą informaciją ir profesionalias bei specializuotas paramos paslaugas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O

Neragina algų ir pensijų pakelt, nes liks tik pensinykai ir daunito

Nepraeis cia kremliaus tankai

Kai tiek teroristu, apsimete pabegeliais ivaziavo i Lietuvos teritorija, labai savalaikis EK raginimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS