Europos Parlamento rinkimuose pirmąkart dalyvaus visuomeniniai komitetai | Diena.lt

EUROPOS PARLAMENTO RINKIMUOSE PIRMĄKART DALYVAUS VISUOMENINIAI KOMITETAI

Šiemet Europos Parlamento (EP) rinkimuose pirmą kartą dalyvaus visuomeniniai rinkimų komitetai.

Į tai antradienį Seime traukiant rinkimų numerius dėmesį atkreipė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Anot jos, 2014 metais per EP rinkimus vienas rinkimų komitetas buvo pasiėmęs parašų rinkimų lapus, tačiau jam nepavyko surinkti būtinų 10 tūkst. rinkėjų parašų.

Šiemet dėl europarlamentarų mandato varžysis penki komitetai: „Aušros Maldeikienės traukinys“, „Lemiamas šuolis“, „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“, „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“, „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“.

Pasak L. Matjošaitytės, parašų rinkimų lapus su 10 tūkst. parašų buvo pristatęs ir visuomeninis rinkimų komitetas „Prof. Dr. Stanislovo Tomo sąrašas“, tačiau paaiškėjo, kad tarp jų buvo dalis lapų su parašais už  pretendentą į kandidatus Kazimierą Juraitį. Tokiu būdu S. Tomo komitetui pritrūko būtinų rinkėjų balsų.

EP rinkimuose dalyvauja ir dvylika politinių partijų.

VRK pirmininkės duomenimis, šiemet EP kandidatų sąrašuose iš viso įrašyta 312 politikų. Partijos kelia 238 kandidatus, komitetai – 74.

Galutiniai kandidatų sąrašai bus paskelbti penktadienį, balandžio 26 dieną.

Antradienį paaiškėjo, kad balsavimo biuletenyje pirmuoju numeriu bus įrašytas visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“, paskutiniuoju – septynioliktuoju – partija „Tvarka ir teisingumas“.

Europos Parlamento rinkimai vyks gegužės 26 dieną. Lietuva rinks 11 europarlamentarų.

GALERIJA

  • Europos Parlamento rinkimuose pirmąkart dalyvaus visuomeniniai komitetai
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS