Etikos sargai tirs Ž. Pavilionio pasisakymus ir domėsis vedybų aplinkybėmis | Diena.lt

ETIKOS SARGAI TIRS Ž. PAVILIONIO PASISAKYMUS IR DOMĖSIS VEDYBŲ APLINKYBĖMIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisija domėsis Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininko Žygimanto Pavilionio pokalbiu su Rusijos opozicionieriumi Leonidu Volkovu apsimetusiu pašnekovu ir aiškinsis jo vedybų Vokietijoje aplinkybes.

Į etikos sargus kreipėsi Seimo narys „valstietis“ Giedrius Surplys, kuris paprašė įvertinti, ar Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininko Ž. Pavilionio „vieši pareiškimai nesikerta su valstybės politikų elgesio kodekso nuostatomis ir nedaro žalos Lietuvos tarptautiniam įvaizdžiui“.

Pasak Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkės Aušrinės Norkienės, trečiadienį vykusiame komisijos posėdyje papildomai taip pat nutarta pasidomėti ir politiko asmenine švente, tai yra vedybomis.

„Ž. Pavilionis yra darbo komandiruotėje Vokietijoje. Todėl aiškinsimės, ar darbo metu ar po darbo valandų ambasadoje jis surengė asmeninę šventę. Beje, jo darbo komandiruotė į Vokietiją yra birželio 8- 12 dienomis“, – Eltai sakė A. Norkienė.

Ž. Pavilionis yra sakęs, kad už savo sutuoktinės kelionės išlaidas apmokėjęs pats, o tuoktuvės vyko po darbo.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo valdybos sprendimu, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis birželio 8–12 d. kartu su Latvijos Seimo ir Estijos parlamento užsienio reikalų komitetų pirmininkais dalyvaus susitikimuose su Vokietijos valdžios atstovais Berlyne.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Edas

Jeigu pas šitą žmogystą būtų nors kruopelytė sąžynės ir padorumo jisai paliktu seimą.

Zuzana

Neturi ką veikti tie etikos sargai. Geriau panagrinėtų prezidento kelionę pas dukrą už mokesčių mokėtojų pinigus. O čia - tik piemenų pliurpalai, nes buvusi Pavilionio žmona pati pageidavo skyrybų. Dabar susituokė su kita ir viskas tvarkoj. Komandiruotė - ne kalėjimas ir už savo asmenines lėšas gali ir į koncertą nueiti vakare, ir susituokti. Bet svarbu kai kam parėkauti... Ypač tiems, kurie niekada į komandiruotes nevažinėjo, pavydi išsilavinusiems žmonėms, nekenčia visų aplink ir toliau savo nosies nemato

tam mh

ElgEsys,elgEsį-derėtų pakartoti pradinių klasių kursą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS