Etikos sargų dėmesio centre atsidūręs A. Veryga iš balos išlipo sausas | Diena.lt

ETIKOS SARGŲ DĖMESIO CENTRE ATSIDŪRĘS A. VERYGA IŠ BALOS IŠLIPO SAUSAS

Už neatsakingą kalbėjimą Seimo Etikos ir procedūrų komisijos dėmesio sulaukęs sveikatos apsaugos ministras Seimo narys Aurelijus Veryga nepadarė jokio nusižengimo.

Trečiadienį etikos sargai balsų dauguma nutarė, kad, vertindamas kolegos Seimo nario konservatoriaus Antano Matulo pasisakymus apie vakciną nuo gripo, A. Veryga nepažeidė Valstybės politikų elgesio kodekso.

Seimo etikos sargai atkreipė dėmesį į tai, kad A. Veryga savo pasisakymuose nebuvo kategoriškas, nes naudojo žodžius „galimai, kas galėtų paneigti“.

Diskusijoje dalyvavęs, bet nuo sprendimo priėmimo nusišalinęs Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narys A. Matulas nebuvo patenkintas kolegų sprendimu ir jį žadėjo skųsti.

„Greičiausia aš tą sprendimą skųsiu“, - sakė A. Matulas, kuriam nepatiko ir sprendimo priėmimo procedūra, nes „nebuvo rankų pakėlimo balsuojant.„

A. Veryga tokiais pasisakymais demonstruoja beveik autoritarinį nepakantumą bet kokiam kritiškam jo valdomos ministerijos veiklos vertinimui.

Jo nuomone, etikos sargai bent galėtų palikti rekomendacijas, kad A. Veryga šitaip nesišvaistytų žodžiais.

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją kreipėsi Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis, prašydamas įvertinti, jo nuomone, šokiruojantį ir neatsakingą sveikatos apsaugos ministro ir Seimo nario A. Verygos kalbėjimą, primena ELTA.

A. Veryga ir A. Matulas susiginčijo dėl skiepų nuo gripo.

Pasak G. Landsbergio, A. Veryga viešojoje erdvėje apkaltino kolegą Seimo narį A. Matulą dėl esą jo dalyvavimo dezinformacinėje kampanijoje ir nurodė jį kaip tiesiogiai atsakingą dėl mirčių, kurias sukėlė gripo komplikacijos.

G. Landsbergio teigimu, A. Veryga apšmeižė A. Matulą, siekdamas nuo savęs nukreipti dėmesį dėl didelio mirčių nuo gripo atvejų skaičiaus ir vengdamas prisiimti politinę atsakomybę už susidariusią padėtį.

„A. Veryga tokiais pasisakymais demonstruoja beveik autoritarinį nepakantumą bet kokiam kritiškam jo valdomos ministerijos veiklos vertinimui ir siekia paveikti demokratinės opozicijos atstovą, kad jis nereikštų jokios kritinės nuomonės, nors tai yra A. Matulo, kaip demokratinės opozicijos atstovo, konstitucinė teisė ir jo, kaip rinkto Tautos atstovo, pareiga“,- kreipimesi į etikos sargų sako G. Landsbergis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kada bus tiesa

gandru caras pasake nekaltas ir tai jau neskundziamas verdiktas visiems

SUSIJUSIOS NAUJIENOS