Eurokomisarai F. Timmermansas ir V. Sinkevičius Lietuvoje aptars klimato politiką | Diena.lt

EUROKOMISARAI F. TIMMERMANSAS IR V. SINKEVIČIUS LIETUVOJE APTARS KLIMATO POLITIKĄ

  • 2

Oficialaus dviejų dienų vizito į Lietuvą penktadienį atvyksta už Europos žaliąjį kursą atsakingas Europos Komisijos vykdomasis pirmininkės pavaduotojas Fransas Timmermansas ir už aplinką, vandenynus bei žuvininkystę atsakingas eurokomisaras Virginijus Sinkevičius.

Susitikimuose su prezidentu Gitanu Nausėda ir premjere Ingrida Šimonyte jie penktadienį aptars Europos Sąjungos klimato politikos tikslus, siekį iki 2030 metų bent 55 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį, bendrijos miškų strategiją bei žaliąją pertvarką, pranešė Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Šeštadienį F. Timmermansas ir V. Sinkevičius Prezidentūros kieme dalyvaus „Žalios Lietuvos“ deklaracijos paskelbimo ceremonijoje ir apžiūrės ten rengiamą Žaliųjų idėjų mugę.

Vėliau jie Kaune dalyvaus Prezidento Valdo Adamkaus premijos už pasiekimus aplinkosaugos srityje įteikimo ceremonijoje. Premija bus įteikta dokumentinio filmo „Sengirė“ režisieriui Mindaugui Survilai.

Eurokomisarai taip pat lankysis Dubravos rezervatinėje apyrubėje Kauno rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

priminimas

Toras atidavėmė senokai, viešai buvo pasižadėta išvažiuoti kartu su vaikais, anūkais visam laikui, negrįžti. Kas čia dabar? Kas per aferistų antplūdis? Jei ką - Lietuva tiek pinigų ir psichiatrinių ligoninių neturi, kad visokie klounai, nevykėliai muzikantėliai kartu su savo iškrypimais, pakrypimais bei išsigimusiais palikuonimis po Lietuvos regioninius parkus dykaduoniaudami šliaužiotų ar ropotų. Viso gero. Lietuvoje vietos nėra personoms non grata.

Gal jiems reiktų

Galvonaitės knygą paskaityti? Ir kuo skubiau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS