Eurokomisaras V. Sinkevičius: Ekonomikos ministerijai trūko veido | Diena.lt

EUROKOMISARAS V. SINKEVIČIUS: EKONOMIKOS MINISTERIJAI TRŪKO VEIDO

Daugiau nei pusmetį be vadovo buvusiai Ekonomikos ir inovacijų ministerijai trūko veido, penktadienį LRT radijui teigė Europos Komisijos narys, buvęs šios ministerijos vadovas Virginijus Sinkevičius.

„Tą spragą bandė užpildyti – aš mačiau ir vicekanclerio Luko Savicko pastangas nuolat komunikuoti įvairiais klausimai, tikrai dirbo viceministrai, net tas pats Vilius Šapoka labai dažnai pasirodydavo atstovaujantis tiems klausimams. Tačiau ministerijai labai trūko veido, aiškaus vieno žmogaus, į kurį (verslo atstovai – BNS) galėtų kreiptis ir iš kurio galėtų gauti visus atsakymus“, – kalbėjo jis.

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį paskyrė parlamentarą socialdarbietį Rimantą Sinkevičių ekonomikos ir inovacijų ministru.

Anot V. Sinkevičiaus, nors iki kadencijos pabaigos liko nedaug laiko, naują ministrą skirti buvo verta.

„Buvo verta, yra verta. Gaila, kad tai neįvyko anksčiau, aš manau, kad tas turėjo įvykti anksčiau. (...) Kažko naujo gal ir nepavyks padaryti, bet Vyriausybės programa yra nebaigta, tai yra labai svarbus strateginis valstybės dokumentas, kuriame dar yra eilė priemonių, kurias galima ir privalu įgyvendinti iki rinkimų. Svarbiausias, žinoma, darbas – pandemijos poveikio ekonomikai amortizavimas. Akivaizdu, paramos verslui reikia, panaudota vos 12 procentų iš numatytų lėšų“, – teigė jis.

„Čia ministras turi visas galimybės sužibėti ir galbūt net paneigti kai kuriuos išankstinius nusistatymus“, – pridūrė eurokomisaras.

V. Sinkevičius taip pat teigė, kad L. Savickas „buvo labai geras ir stiprus kandidatas“.

„Jis būtų puikiai dirbęs, tačiau vertinti, kas būtų geresnis, būtų nesąžininga. (...) Dabartinis ministras turi visas galias įrodyti, kad yra vertas paskyrimo“, – kalbėjo eurokomisaras.

Ekonomikos ir inovacijų ministro pareigos buvo laisvos nuo praėjusio gruodžio, kai buvęs ministras V. Sinkevičius pradėjo eiti eurokomisaro pareigas.

Metų pradžioje į šias pareigas buvo siūlytas premjero Sauliaus Skvernelio patarėjas, dabar pirmasis Vyriausybės vicekancleris L. Savickas, tačiau šią kandidatūrą prezidentūra atmetė dėl per mažos kandidato patirties.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilietiškas

Lietuva kenčia nuo "profesionalų vyriausybės" ir nuo valstietiškai žaliojo seimo "išdaigų"! Suniokotą ir praskolintą šalį atgaivinti bus labai sunku! Štai kodėl įvestas baisuokliškas nekilnojamojo turto (kad ur vieno namuko) mokestis, automobilių mokestis ir t.t. Taip gelbėsime Luetuvą nuo pražūties!

Tai

Gal kokią mis išrinkti, jei tik veidas svarbiausia

Augis

Dėl Savicko nepaskirimo kalta prezidentūra, tai buvo veiksmas prieš valdančiuosius o nukentėjo Lietuva!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS