Europarlamentaras A. Guoga atsisako Australijos pilietybės | Diena.lt

EUROPARLAMENTARAS A. GUOGA ATSISAKO AUSTRALIJOS PILIETYBĖS

  • 3

Liberalų sąjūdžio atstovas europarlamentaras Antanas Guoga skelbia atsisakantis Australijos pilietybės. Pasak politiko, jis tai daro ne dėl galimybės dalyvauti Seimo rinkimuose, nes iki numatyto termino procesas tikriausiai nebus baigtas.

„Atsisakau Australijos pilietybės ne dėl rinkimų, o gerbdamas Lietuvos teisinę santvarką. Suvokiu, kad negaliu būti pilnaverčiu Lietuvos politinio gyvenimo dalyviu ir visu pajėgumu prisidėti kuriant klestinčią Lietuvą, turėdamas dvi pilietybes“, – pranešime spaudai sako A.Guoga.

Europarlamentaro biuro išplatintame pranešime pažymima, kad A.Guoga antrą, Australijos pilietybę įgijo mamos prašymu, kai 1984 metais išvyko į šią šalį, būdamas 11 metų amžiaus.

„Užtruko, kol išsiaiškinau procedūrų mechanizmus. Pilietybės atsisakymas – ilgas procesas. Pilnai jo baigti iki termino, kuomet bus baigti registruoti kandidatai spalį vyksiantiems Seimo rinkimams, greičiausiai nepavyks. Tačiau ketinu aktyviai dalyvauti rinkiminėje kampanijoje, palaikydamas kolegas, kuriais tikiu“, – sako politikas.

Dvigubą pilietybę turintys asmenys negali kandidatuoti į Seimą, antrąją pilietybę traktuojant kaip pasižadėjimą kitai valstybei. Konstitucija numato, kad „Seimo nariu gali būti renkamas Lietuvos Respublikos pilietis, kuris nesusijęs priesaika ar pasižadėjimu užsienio valstybei ir   rinkimų  dieną yra ne jaunesnis kaip 25 metų bei nuolat gyvena Lietuvoje“.

Liberalų sąjūdžio atstovas A.Guoga anksčiau buvo paskelbęs apie ketinimus kitų metų Seimo rinkimuose kandidatuoti Vilkaviškio vienmandatėje apygardoje, kur socialdemokratai tradiciškai kelia partijos lyderio premjero Algirdo Butkevičiaus kandidatūrą. Vėliau jis patvirtino šių planų tikriausiai atsisakysiantis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

geriausiai

turbūt būtų besiblaškančiam geriau būti pastoviam.o nesiblaškyti.tai atrodo nerimtai.vaikiška ir apgaulinga.Nepastovūs žmones apgaulingi,jų reikia saugotis ir jų paslaugų Lietuvai atsisakyti.

Pagrindas

Matosi, kad žmogus ruošiasi rimtai politinei veiklai. Galima tik sveikinti jo ryžtingumą.

Onos fanas

Jis negalėjo pradėti Lietuvoje politinės veiklos, neatsisakęs svetimos šalies pilietybės. Reikia rimčiau vertinti žmogaus veiklą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS