G. Kirkilas: tęsti tyrimą dėl I. Rozovos nebėra prasmės | Diena.lt

G. KIRKILAS: TĘSTI TYRIMĄ DĖL I. ROZOVOS NEBĖRA PRASMĖS

Išsiskyrus „valdančiųjų“ ir opozicijos nuomonėms, nebėra prasmės toliau tęsti tyrimo dėl galimai šiurkščiai Konstituciją pažeidusios ir duotą priesaiką sulaužiusios parlamentarės Irinos Rozovos, teigia „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas.

Kaip ELTA jau rašė, pastarąją savaitę subliuško iniciatyva surengti apkaltos procesą I. Rozovai. Ši iniciatyva, nepaisant anksčiau reikšto palaikymo, nebesulaukė valdančiųjų paramos. „Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis, pats anksčiau padėjęs parašą dėl apkaltos tyrimų komisijos I. Rozovai sudarymo, tokį Seimo daugumos žingsnį argumentavo tuo, kad opozicija sužlugdė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) parlamentinio tyrimo išvadą dėl tos pačios Seimo narės. Tačiau opozicija šiame tyrime įžvelgė politikavimą, nes valdantieji akcentavo būtinybę I. Rozovos klausimą papildyti opozicijai priklausančių Seimo narių veikimo tyrimu.

„Situacija yra tokia, kad šiame tyrime yra paminėti keli opozicijos atstovai, ir dėl to jie blokavo visas išvadas dėl Rozovos tyrimo. Nemanau, kad yra prasmė tęsti šį tyrimą, nes opozicija blokuos ir sutarimo greičiausiai nebus. Tikriausiai nebus ir normalaus darbo NSGK, kuriame aš ir pats esu. Tad kokia prasmė tęsti šį tyrimą“, – LRT radijui aiškino G. Kirkilas.

„Opozicija nori, kad išimtinai būtų kalbama tik apie Rozovą, o ne apie visų kitų veiksmus“, – teigė politikas, akcentuodamas, kad I. Rozovai mesti kaltinimai dėl galimo priesaikos sulaužymo yra tik įtarimai.

„Tai yra tik įtarimai. Šioje situacijoje, kada nesutaria dauguma ir opozicija ir kai nėra priimami sprendimai, sprendimus priims rinkėjai“, – teigė politikas, į susiklosčiusią situaciją pažvelgdamas ir iš kaltinimų susilaukusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) frakcijos atstovės I. Rozovos perspektyvos.

„Rozova galvoja, kad ji yra nekalta. Tų susitikimų, kuriuos ji turėjo, ji nesureikšmina. Kiekvienas turi savo supratimą, ir vieno supratimo niekada nebus – jis bus įvairus“, – apibendrino G. Kirkilas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kaunietis

palinkekime uztarnauto poilsio parlamentarams

tomas

Taip Kirkiliovas bando užstoti savo ,,podružką''..

daug daugiau

yra prasmės tęsti tyrimą del rozovos , negu del venskienės .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS