G. Landsbergio patarimas socialdemokratams: neatsidurkite „šešėlinio valdovo šešėlyje“ | Diena.lt

G. LANDSBERGIO PATARIMAS SOCIALDEMOKRATAMS: NEATSIDURKITE „ŠEŠĖLINIO VALDOVO ŠEŠĖLYJE“

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Seimo socialdemokratai, prieš priimdami sprendimą, ar jungtis į koalicinį susitarimą pasirašiusių „valstiečių“ ir „darbiečių“ gretas, turėtų labai gerai pagalvoti.

Pasak jo, nėra taip, kad bendradarbiavimo sutarties nepasirašę socialdemokratai, kaip kad kartoja dabartinis opozicijos lyderis Saulius Skvernelis, būtinai rizikuotų likti konservatorių šešėlyje. G. Landsbergio teigimu, reikėtų įvertinti ir grėsmes, kurios LSDP kyla, jei Seimo socialdemokratai nuspręstų jungtis prie šiuo metu S. Skvernelio lyderiaujamų opozicinių partijų.

„Jei Skvernelis juos prisitraukia – jie tada atsiduria šešėlinio valdovo šešėlyje“, – Eltai duotame interviu sakė G. Landsbergis.

Ministro teigimu, socialdemokratai turėtų dėti pastangas brėžti kuo aiškesnę nepriklausomą liniją.

Jei Skvernelis juos prisitraukia – jie tada atsiduria šešėlinio valdovo šešėlyje“.

„Esant tokiai didelei fragmentacijai kairėje pusėje: partijų, partijėlių, šešėlinių ir nešešėlinių lyderių, man regis, kad čia politinei jėgai reikėtų išlikti konstruktyviai, turinčiai aiškų savo vertybinį stuburą... Aš manau, kad būtent tai yra niša. Tokiu atveju jie (LSDP – ELTA) gali vienu klausimu palaikyti valdančiąją daugumą, kitu – palaikyti pono Skvernelio sprendimus. Bet jie turi rodyti, kad jie yra nepriklausomi savo kelyje“, – teigė politikas.

V. Blinkevičiūtė nesureagavo į G. Landsbergio sveikinimą

Visgi tokių minčių G. Landsbergis naujai ištrinktai socialdemokratų lyderei Vilijai Blinkevičiūtei neturėjo progos išdėstyti asmeniškai. Priešingai nei S. Skvernelis, kuris sakėsi socialdemokratę ne tik pasveikinęs, bet ir pakvietęs derybų, G. Landsbergis teigia su V. Blinkevičiūte dar nekalbėjęs. Nors, tikina ministras, sveikinimo žinutę europarlamentarei jis išsiuntęs, atsakymo iš jos kol kas dar negavo.

„Aš parašiau žinutę ir dar laukiu atsakymo“, – Eltai atviravo G. Landsbergis.

Seimo „valstiečių“ bei Darbo partijos frakcijos kovo mėnesį pasirašė opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Frakcijos sutarė iškelti bendrą lyderį, kuris bus rotuojamas. Pirmuoju opozicijos lyderiu šioje koalicijoje tapo buvęs premjeras S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

T

Lanzbergis galėtu tylėti nes jo partija bjauriause

Tarsi nesubrendes

Neapsiplunksnaves visciukas visur kisantis savo liezuvi net nepagalvojes ka sako.Matyt senis vis dar neismoko anukelio savo kalbu meno,nes tas dar iki tokiu darbu nesubrendo.Pirma pasako,o po to taiso savo kalba arba atsiprasineja.Kazin kaip ten jam eisis darbas kaip uzsienio reikalu ministrui- ar nesukels karo su kokia nors salimi,o jei laiku nespes atsiprasyti

Kopustas.

Mąskę dėkis Nepazorinęs lietuvos, o taip ir liksi tik Šešėlis Šešėlyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS