G. Landsbergio pokalbiuose su kitų šalių ministrais – Baltarusija, dvišaliai klausimai | Diena.lt

G. LANDSBERGIO POKALBIUOSE SU KITŲ ŠALIŲ MINISTRAIS – BALTARUSIJA, DVIŠALIAI KLAUSIMAI

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis telefonu jau bendravo su kolegomis tiek iš kaimyninių, tiek iš kitų Europos ir Rytų partnerystės šalių. Šiuose pokalbiuose be dvišalių klausimų vyravo situacijos Baltarusijoje tema.

Kaip BNS informavo Užsienio reikalų ministerija, pirmasis pasveikinti naujojo ministro paskambino Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

G. Landsbergis taip pat šnekėjosi su Latvijos ir Estijos kolegomis Edgaru Rinkevičiumi bei Urmu Reinsalu, Lenkijos ministru Zbigniewu Rau (Zbignevu Rau).

Pokalbyje su lenkų kolega didžiausias dėmesys skirtas Baltarusijai, akcentuojant abiejų šalių paramos jos pilietinei visuomenei svarbą, taip pat kalbėta apie Astravo atominę elektrinę. Su Baltijos šalių ministrais sutarta tęsti neformalų bendravimą ir derinti pozicijas įvairiais klausimais.

Naujasis užsienio reikalų ministras taip pat bendravo su Šiaurės šalių ministrais: Pekka Haavisto (Peka Havistu) iš Suomijos, Ine Marie Eriksen Soreide (Ine Mari Eriksen Sioreide) iš Norvegijos, Ann Linde (Ane Linde) iš Švedijos, Jeppe Kofodu (Jepe Kofodu) iš Danijos.

Šių pokalbių metų aptarta COVID-19 pandemijos situacija regiono šalyse, dvišalio bendradarbiavimo aktualijos ir parama Baltarusijos demokratinėms jėgoms, Astravo atominės elektrinės problematika.

Taip pat G. Landsbergis bendravo su Graikijos ministru Nikosu Dendiasu ir Vokietijos ministru Heiku Maasu (Heiku Masu).

Per pokalbį su graikų ministru sutarta toliau stiprinti politinį ir ekonominį šalių bendradarbiavimą, aptarti Baltarusijos klausimai.

Su Vokietijos ministru aptarta situaciją Baltarusijoje bei galimi bendri veiksmai, siekiant paremti Baltarusijos pilietinę visuomenę. G. Landsbergis padėkojo Vokietijai už indėlį stiprinant Lietuvos ir viso regiono saugumą bei paprašė paramos sprendžiant klausimus, susijusius su Baltarusijos atominės elektrinės saugumo užtikrinimu.

G. Landsbergis telefonu taip pat bendravo su Turkijos užsienio reikalų ministru Mevlutu Cavusoglu (Mevliutu Čavušohlu). Ministrai sutarė sustiprinti bendradarbiavimą verslo, turizmo, švietimo bei mokslinio bendradarbiavimo ir tarpinstitucinio dialogo srityse. Lietuvos ministras taip pat išreiškė paramą Turkijai europinės integracijos kelyje, pabrėžė NATO partnerystės svarbą.

Naujasis centro-dešinės Ministrų kabinetas darbą pradėjo gruodžio 11 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

vytas

GABRY KAM MELUOJI VAŽIUOJI PAPLETKAVOTI PALOTI ANT PUTINO IR LUKAŠENKOS NES APIE DVIŠALIUS KLAUSIMUS NIEKO NENUSIMANAI TIK GARSIOS FRAZES O MAKAULĖJE TUŠČIA

JONAS

Paskyrė durneli ministru ligtai lietuvos o ka reiškia ta masonu žibuokle ant marmuzės paaiškinkit

onute

KAS UŽ TAI KAD LANSBERGIUKA PAŠALINTI IŠ PAREIGU KOL DAR NEPRIVIRĖ KOŠĖS LIETUVOS ŽMONĖM SPAUSKITE ŽALIA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS