G. Landsbergis dalyvaus ESBO ministrų taryboje Lodzėje | Diena.lt

G. LANDSBERGIS DALYVAUS ESBO MINISTRŲ TARYBOJE LODZĖJE

  • 3

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį dalyvaus Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) ministrų taryboje Lenkijos mieste Lodzėje.

ESBO dalyvaujančių valstybių užsienio reikalų ministrai susirinks pirmą kartą nuo Rusijos agresijos prieš Ukrainą pradžios, pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

G. Landsbergis pasisakys Ministrų tarybos plenarinėje sesijoje ir dalyvaus vakarienės diskusijoje, kaip užtikrinti ESBO sprendimų priėmimo veiksmingumą, sustiprinti organizacijos mandatą ir pasitikėjimą, vykdant bendrus šalių įsipareigojimus. 

Lietuvos delegacija taip pat dalyvaus renginiuose, skirtuose aptarti Rusijos atsakomybę už karo nusikaltimus Ukrainoje ir žmogaus teisių padėtį Baltarusijoje. 

2023 metų pirmininkavimą ESBO ministrų tarybai iš Lenkijos perims Šiaurės Makedonija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

to pil

Kokie žmonės?jūs/kas tie jūs,kolaukiat.NESULAUKSITE

KOKIAS VYKDYS FUNKCIJAS?

Pagal protelį - geriausiai tinka į klounus.

Pil.

Kada šitas ožio pakalikas bus pašalintas iš Seimo ir iš ministro posto ???Žmones lauke ir nesulauke.Kaip gali tikėti juo kitų šalių politikai.Jo veido bruožai, šypsena falsyva,jis šypsosi iš to ką sako,nes kiekviename žodyje melas ir pajuoka iš tų kurie juo tiki.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS